Studenti Tehničkog veleučilišta Zagreb u Petrinji na terenskoj nastavi na gradilištu sportske dvorane

PETRINJA, 11.11.2020.

Autobus je dovezao iz metropole u Petrinju grupu studenata Tehničkog veleučilišta Zagreb, isckrcao ih ispred zgrade Hrvatskog doma, a njihov voditelj, profesor, pomoćnik pročelnika Graditeljskog odjela magistar Željko Lebo, zna da je Petrinja u ovom trenutku veliko gradilište i idealna mogućnost za terensku nastavu.

Doveo je studente da uživo vide proces izgradnje sportske dvorane, a domaćin, voditeljica Projekta unapređenja infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece koji je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Intervencijskog plana Grada Petrinje, Vlasta Vuglec je svoje buduće kolege po struci pozdravila i upoznala ih sa ovim projektom rekonstrukcije Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji, odnosno dogradnji školske sportske dvorane.

Svi učesnici su se uz sve epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa kratko zadržali u Maloj dvorani Hrvatskog doma, gdje ih je pozdravio i zahvalio im na dolasku u Petrinju  gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i objasnio im da je izgradnja sportske dvorane krucijalna stvar za tisuće petrinjskih sportaša, nešto o čemu se samo sanjalo i priželjkivalo  desetljećima, a prošle godine je napokon započela gradnja na Senjaku. Taj objekt je vrijedan 45 milijuna kuna i dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje. Studenti su nakon predavanja obišli i gradilište dvorane i uživoimali prilike vidjeti i čuti kako nastaje ovaj krucijalni petrinjski sportski objekt.

SPONZORIRANI ČLANAK