Zbogom legendo!

Ova dolina suza danas je postala još tužnije mjesto. Umro je Damir Kukuruzović.

Čovjek i gitara. Koliko smo ga puta samo imali prilike slušati uživo. U Sisku, gradu iz kojega su mnogi pobjegli tražeći bolji život negdje drugdje. No, ne i Damir. On, koji je mogao birati gdje će nastupati odlučio je u svom rodnom gradu pokloniti ne samo svoje glazbeno umijeće okupivši pri tome nekolicinu vrsnih glazbenika oko sebe u Damir Kukuruzović Django Group, već je osnovao Siscia Open Jazz & Blues Festival, glazbenu manifestaciju koja je Sisak upisala u glazbenu kartu Europe i svijeta kao mjesto gdje se svira vrhunski jazz i blues.

A, s kim je sve Damir svirao i tko je sve na njegov poziv nastupao u Siscia jazz clubu…! Damir, ne samo da je svojim virtuoznim izvedbama razmazio naša glazbena nepca, već nas je navikao da svake godine na obali Kupe u Sisku slušamo glazbene izvedbe svjetskih velikana.

Damira nam je otela korona osiromašivši Sisak, Hrvatsku i svijet za jednog briljantnog glazbenika iznimnog izraza, virtuoza na gitari, a sve nas koji smo ga poznavali za čovjeka i prijatelja.

Zbogom Damire, pozdravi Djanga i zasvirajte zajedno jednu za nas dolje!