Nastavljaju se asfaltiranja ulica u sklopu Aglomeracije

Nakon potresa, a dolaskom ljepšeg vremena nastavljeno je asfaltiranje ulica u sklopu projekta Aglomeracije. Milan Lončar iz Jedinice za provedbu projekata poduzeća Privreda kazao je kako će danas biti završeni asfalterski radovi na spoju od pruge do ulaza u Novu Drenčinu u dužini od 354 metra te dodao kako su jučer i danas asfaltirane i  ulica Jelene Babić te Božičevićeva ulica. Istaknuo je kako su u pripremi za asfaltiranje koje će uslijediti narednih dana još dionica u središtu N. Drenčine te ulica Petra Zrinskog nakon čega je u planu do kraja mjeseca završiti i ulice 6. kolovoza te Katarine Zrinske. Radove na asfaltiranju obišao je gradonačelnik Dumbović koji je istaknuo kako je potres, nažalost, ostavio traga i na projektu Aglomeracije, ali  se nakon ispitivanja krenulo što hitnije asfaltirati ono što je ostalo neoštećeno i prihvatljivo za asfaltiranje.

„Nas zanimaju ulice koje su žile kucavice, a stvarno su strašne, to je ulica 6. kolovoza te Reljkovićeva koje su u sklopu Aglomeracije, međutim građani moraju biti svjesni da mi fizički ne možemo ući sada u te ulice kroz koje prolazi stotine kamiona, a koji nam isto tako trebaju da odradimo posao koji je sada neophodno odraditi. Gajeva nam je trenutno strateška ulica koja bi po meni uskoro trebala biti dvosmjerna kako bi spajala grad upravo s ovom lokacijom u Drenčini. Zato moramo pod hitno asfaltirati cestu ispod silosa do Drenčine kako bi mogli imati paralelni promet.

Nažalost , Gradonačelnik i Civilni stožer Grada Petrinje ne odlučuje o tome. Odlučuju oni koji su iznad nas, a ono što meni ne odgovara je to što Civilni stožer Republike Hrvatske odlučuje bez koordinacija koje su i na razini Hrvatskih cesta i Županijskih cesta. Ja smatram da su prioritet za rušenje tri zgrade u Gajevoj i još nekoliko objekata kako bi se otvorila mogućnost da Grad, tj. Aglomeracija može odraditi Reljkovićevu.

Naše lokalne ceste nisu prilagođene za ovoliki promet, znam da su ljudi nezadovoljni, ali mi nemamo šanse da bilo što idemo raditi na tim prometnicama. Moj apel je Stožeru i gospodinu Medvedu da pod hitno srušimo ono što moramo u centru grada i neutraliziramo ono što je opasno te pustimo promet  kroz jednu traku od Radićevog spomenika do Nazorove, od Trga dr. Franje Tuđmana kroz park, te kroz Turkulinovu do Duge ulice kako bismo oslobodili i završili ove pravce koji se trenutno koriste.“ – istaknuo je Gradonačelnik dodavši kako ovdje nije sporan niti novac, nego u ovoj predizbornoj kampanji mnogi „mute vode“ i žele napraviti kaos, ali poručuje Petrinjcima kako nema odustajanja od Grada Petrinje i nastojanja da se učini boljim i ljepšim.