Gajeva je zatvorena, promet teče obilazno po cestama u katastrofalnom stanju. Tko ih treba sanirati i održavati?

Stožer civilne zaštite Grada Petrinje apelira na Stožer civilne zaštite RH da sanira ili pronađe alternativne pravce za teško oštećene ceste u gradu

Nakon brojnih upita građana i izražavanja nezadovoljstva stanjem cesta u našem gradu, dužni smo i želimo obavijestiti sve građane kako  mi kao Grad Petrinja uz naš Stožer civilne zaštite Grada Petrinje poduzimamo sve što je u našoj moći da bismo taj problem riješili.

Moramo podsjetiti građane kako je Nacionalni stožer Republike Hrvatske donio odluku kojom je ovlastio Ceste Sisak kao provoditelja izmještanja prometa sa Gajeve ulice na alternativne ceste u gradu Petrinji s obzirom da su stambene zgrade u Gajevoj ulici prijetnja i opasnost za sigurnost građana.

Nekoliko puta smo reagirali dopisom i fotografijama teško oštećenih cesta na odluku o izmještanju prometa sa Gajeve ulice na alternativne ceste u Nacionalni stožer tražeći druga rješenja i izmještanje na druge alternativne pravce iz razloga što nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada ne mogu izdržati veliko opterećenje prometovanja koje se trenutno odvija. Samim preusmjeravanjem prometovanja na nerazvrstane ceste došlo je do znatno većeg opterećenja ceste za koje iste nisu predviđene prilikom projektiranja i građenja što je dovelo do njihovog potpunog uništavanja i faze neupotrebljivosti.

Slijedom navedenog molili smo i molimo i dalje Nacionalni stožer da izmjesti trenutno prometovanje kroz oštećene dionice na druge prometnice ili da iste saniraju na način da mogu udovoljavati potrebama znatno povećanog opterećenja te zadovoljavati osnovne elemente sigurnosti u prometu.

Svjesni smo da je situacija iz dana u dan sve gora i teža te još jednom pozivamo Nacionalni stožer Republike Hrvatske da riješi problematiku oštećenja na nerazvrstanim cestama, nastalu uslijed preusmjeravanja prometa s državne ceste (Gajeva ulica), bilo kroz sanaciju oštećenja ili pronalazak alternativnog rješenja kako ne bi došlo do nepoželjnih situacija u prometu.