WRC Croatia 2021 – Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen izletjeli sa staze

WRC Croatia počeo je s problemima za vodeće. Finski vozač Kalle Rovanperä, koji je nakon dvije utrke vodeći u ukupnom poretku SP-a, je već na prvom brzinskom ispitu izletio sa staze. On i njegov suvozač Jonne Halttunen ostali su srećom neozlijeđeni, ali njihova Toyota Yaris WRC pretrpjela je ozbiljnu štetu. Unatoč tome Finci se nadaju da će je uspjeti osposobiti za sutrašnji nastup.

Gotovo na istom mjestu gdje su izletjeli Rovanperä i Halttunen probleme je imala još jedna Toyotina posada. Iako im je pukla lijeva stražnja guma Sébastien Ogier i Julien Ingrassia uspjeli su ostati na stazi i završiti etapu Rude – Plešivica došavši na cilj kao peti.

Nakon prva četiri brzinska ispita vode Belgijanci Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe u Hyundaiju i20 Coupe WRC. Oni su bili najbrži na brzinskim ispitima jedan, dva i četiri te se na podnevni servis vraćaju s prednošću od 7,3 sekunde ispred Elfyna Evansa i Scotta Martina u Toyota Yaris WRC dok su Ogier i Ingrassia treći s 5 sekundi zaostatka iza njih.