Nedjeljno poslijepodne na Zibelu

Autor: Marjan Gašljević

Da su svi željno i nestrpljivo dočekali lijep proljetni dan svjedoči kupalište Zibel koje su okupirali mnogi Siščani.  Poslijepodnevna uživancija na toplom proljetnom suncu uz svježinu koja izvire iz Kupe i okolnog raslinja koje je u punom naletu ozelenjavanja. Mjesto stvoreno za popodnevnu kavicu ili i nešto „konkretnije“ uz ćaskanje s prijateljima i poznanicima. I dok se u „roštilj parku“ dimilo, a posjetioci opušteno ćaskali u hladovini,  članovi Udruge Zibel „otvorili“ su sezonu nogometa vječitih nogometnih rivala „Starih“ i „Mladih“.

Udruga Zibel je današnje druženje posvetila legendi kupališta Zibel Peri Persiju Dejanoviću koji nas je prerano napustio ostavivši tugu najbližima, prijateljima i poznanicima posebno čestim posjetiocima kupališta Zibel koje je znao razveseliti svojim šalama i doskočicama. „Zbogom legendo“ poslali su pozdrav nogometaši prije svoje prve ovogodišnje utakmice.

Da se Udruga Zibel ne mora bojati za svoj opstanak posvjedočili  su najmlađi članovi Udruge odigravši svoju utakmicu kao predigru za onu seniorsku. Tridesetak malaca neumorno je ganjalo nogometnu loptu pod  nedzorom i naputcima „svog“ trenera Belog kojeg bespogovorno slušaju a on im pokušava usaditi osnove nogometa te sportskog i fer nadmetanja i ponašanja. „Tko je pobjedio?“ Pitao sam malce koji su se uspuhani i oznojeni „povlačili“ s terena po završetku utakmice. „Mi!“ vikali su. „A koji ste to Mi?“ Nisam dobio odgovor. Nije ni važno, pouzdano znam da su pobjedili. Pobjedili su utoliko što su proveli jedno lijepo i ispunjeno poslijepodne u igri i druženju na svježem zraku u prelijepom okolišu.

Prostor Kupališta omogućava i poštivanje brige oko kovid mjera obzirom na veličinu tako da se i gledatelji razbacani po tratini, zidićima, okolnim klupama  nisu morali brinuti već samo pokušati brojiti golove koji su „pljuštali“ u utakmici u kojoj se ne taktizira već se igra „na nož“. Danas su „Stari“ nakantali „Mlade“ što ne znači da poslije nije pala zajednička Zibelska piva. Niti kod „Starih“ ima euforije pobjede a niti kod „Mladih“ tuge poraza. U povjerenju kažu: „Slomiti će mo ih na iscrpljivanje.“ Naime, do jeseni do kada se broji preostaje još mnogo ovakvih utakmica.

Radujemo se, na koncu, svi zajedno danima i nedjeljama koje su pred nama da uživamo na ovom prelijepom mjestu s dragim ljudima u ugodnom druženju i sportskom nadmetanju.