On the face of the place, photo by Edit PO

Večeras se, četvrtak 13. svibnja, u Hrvatskoj održava prvi pilot-party na kojem će se nakon dugo vremena posjetitelji družiti bez obveze nošenja maski ili održavanja propisane fizičke udaljenosti jedni od drugih.

Riječ je o projektu pod okriljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je u stvari poslovno-privatni domjenak na kojem će sudjelovati 80 – 100 uzvanika. Uvjet za sudjelovanje je da su cijepljeni s dvije doze cjepiva i da su drugu dozu dobili prije najmanje 14 dana. Svi sudionici će nakon sedam dana biti testirani na COVID-19.

Projekt se nastavlja već u subotu, 15. svibnja, i to svadbom, odnosno simulacijom iste jer Zavod (navodno) zbog kratkog roka nije uspio pronaći prave mladence. Na „svadbi“ će učestvovati oko 100 gostiju i to onih koji su unazad šest mjeseci preboljeli koronu, onih koji su cijepljeni i onih koji imaju negativan PCR test.

Mjesta održavanja ovih događanja nisu javno objavljena.

Prema informacijama iz Zavoda, ovaj projekt se ne bi trebao zaustaviti samo na ovome već su planirana i druga događanja pri čemu se spominju koncerti s većim brojem publike.

Sudjelujte u našoj ANKETI i odgovorite na pitanje:

„Da li biste i Vi sudjelovali na pilot-partiju bez maski i razmaka?“