Za 14 dana drugi krug izbora za čelno mjesto Petrinje: Građani će izabrati Magdalenu Komes ili Darinka Dumbovića

Lokalni izbori u Petrinji su ovog puta glasačima kao nikad prije u povijesti nudili čak osam kandidata koji su se natjecali za čelnu poziciju grada.Zbog same brojnosti kandidata mogućnost da neki od njih u prvom krugu izbora pobijedi je bila mala, što se na kraju i pokazalo. Za 14 dana, 30.5. Petrinjci će ponovo na izborima u drugom krugu odlučiti tko će biti na čelu grada: Magdalena Komes (HDZ) kojoj je povjerenje za gradonačelnicu dalo 2 925 građana (29,14%) ili aktualni gradonačelnik Darinko Dumbović (Reformisti, HSS,HKS,HSU) koji je dobio 2 771 glas (27,60%).

Na ukupno 36 biračkih mjesta u Petrinji izašlo je 10 037 birača, što predstavlja izlaznost od 48,35 %, što govori da više od polovice građana nije izašlo na izbore. Za 14 dana je nova prilika da se taj festival demokracije nastavi i da građani izaberu novu gradonačelnicu ili gradonačenika.Nije zabiježeno da su se kandidati žalili na tijek izbora, a koliko su točno glasova građana dobili ostali kandidati pogedajte u ovoj tablici privremenih rezutata Državnog izbornog povjerenstva.

Druga lista za sastav Gradskog vijeća (19 mjesta) pokazuje da je HDZ s nositeljicem Magdalenom Komes osvojio najviše mjesta- 7 vijećnika, zatim Darinko Dumbović i lista “Zajedno u obnovi” 4 vijećnika,lista Jasenka Krovinovića 3 vijećnika, lista MOST 2, a po jedno mjesto u Gradskom vijeću osvajaju Domovinski pokret, kandidacijska lista grupe birača Frana Komlinovića te koalicija SDP-a i HDRS-a.