Nebojan:Obnavlja se vatrogasni dom i trgovina

U Nebojanu su u tijeku radovi na sanaciji šteta od potresa na objektu vatrogasnog doma i prostora u kojem je bila smještena trgovina koju svi stanovnici mjesta s nestrpljenjem iščekuju. Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je radove te je ovom prilikom rekao: „Drago mi je da sam danas u Nebojanu koji je kroz svoju noviju povijest imao uspone i padove, ali imao je hrabre ljude, hrvatske branitelje, dobrovoljno vatrogasno društvo koji su uvijek bili na razini zadatka i jedan od najboljih partnera Gradu Petrinji i meni kao gradonačelniku. Živjeli smo zajednički život, održavali ovo mjesto, tradiciju, kulturu, vatrogasnu baštinu. Poslije potresa dosta toga želimo napraviti kako bi bilo prepoznato da ta sinergija Grada i mjesne samouprave funkcionira na način da jedni drugima pružimo ruku i pomognemo.“- kazao je Dumbović te dodao kako se nada brzom ponovnom otvaranju trgovine koja je mjestu itekako potrebna.

Gradonačelnik je ovom prilikom kazao kako su besplatni priključci vode koji se upravo izvode na ovom području predstavljaju dobru lokalnu politiku koja se bori za komunalne standarde. Istaknuo je kako se u partnerskom odnosu Grada i mjesnog odbora te entuzijastima poput Maria Vuića skeli spasa dalo zasluženo poštovanje kao spomen obilježju te kako dugoročni cilj u ovom mjestu treba biti povezivanje desne i lijeve obale Kupe.

Josip Aberlić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Nebojan-Dumače, rekao je kako je zadovoljan obnovom i najavio nastavak radova na uređenju doma koje će Grad financijski potpomoći te se zahvalio gradonačelniku u njegovom timu na potpori i dobroj suradnji.