Za dva mjeseca obnovit će se “Duga”

U petrinjskom vrtiću “Duga” smještenom u ulici Braće Hanžek, a koji je pretrpio znatna oštećenja u potresu, prije sedam dana počeli su radovi na obnovi i ponovnom stavljanju u funkciju ove velike kuće u kojoj obično obitava 120 djece i koji će za dva mjeseca biti ponovno kao nov i biti će jedna od prvih javnih zgrada obnovljenih nakon potresa.

Gradu Petrinji je u pomoć uskočio Grad Slavonski Brod i humanitarno za obnovu vrtića uložio blizu milijun kuna i doveo svoje radnike koji rade na obnovi zgrade, a za unutrašnjost će se pobrinuti Grad Petrinja i uložiti još milijun kuna.

Danas su radove zajednički obišli ravnateljica vrtića Nataša Vidović i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Zadovoljni su napretkom radova, a Dumbović se zahvalio sponzorima, rekao da je njegova politika uvijek bila da su djeca na prvom mjestu i da su popravljeni i unaprijeđeni svi vrtići, a jedan je i izgrađen i da će ovdje čim završe vanjski radovi Grad krenuti sa postavljanjem novog parketa i opreme, a naglašava da će za iduću sezonu svi vrtići biti u funkciji i preko 400 djece će se moći upisati.