Magdalena Komes je nova gradonačelnica Petrinje

Autor:Miroslav Šantek

U drugom krugu lokalnih izbora građani Petrinje su izabrali da prvi put u povijesti ovog starog grada dobiju gradonačelnicu. To je Magdalena Komes. Kandidatkinja HDZ-a, koja je i u prvom krugu izbora bila pobjednik, a sada je konačni izbor građana s doista velikom razlikom u broju glasova nasuprot njenog protukandidata Darinka Dumbovića.

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva i nakon 100 posto obrađenih mjesta u Petrinji, Magdalena Komes osvojila je 5.718 glasova, a Darinko Dumbović osvojio je 3.752 glasa. Na ukupno 36 biračkih mjesta u Petrinji izašlo je 9 858 birača, što predstavlja izlaznost od 49,60 posto.Mnogi građani kažu da se dogodio festival demokracije na ovim izborima.

Magdalena je pobjedonosne vijesti dočekala u Dujmićevoj ulici gdje su njeni podržavatelji slavili uz svirku i pjesmu, a pred njom i njenim timom je izrazito težak posao.Vjerojatno najteži ikad u gradskoj povijesti jer nedavni potres je doslovce razorio grad kojeg treba obnoviti u svakom pogledu. Ona je zahvalila svim Petrinjcima koji su izašli na izbore i kaže da ih neće iznevjeriti jer je već dugo u politici i pamtila je sve dobre i loše poteze gradonačelnika i željela da i sama postane gradonačelnica.

Željela sam pokazati da se može poštenim radom i s dobrim suradnicima napraviti puno dobroga, a ove nove okolnosti su mi dale novi vjetar u leđa i još veću volju da puno toga napravimo. Čeka nas krvavi posao, ali vjerujem da uz pomoć svih Petrinjaca, svih dobrih ljudi i svih ostaih koje sam pozvala da nam pomognu u obnovi i revitaizaciji grada i cijelog našeg područja jer moramo graditi novi grad. Ne samo kuće, već i institucije, već grad kojim ćemo se moći svi ponositi – kaže Magdalena. Njen prvi suradnik i dogradonačelnik je Ivan Prskalo, čovjek poznat građanima s Visoke učiteljske škole koji kaže da će se boriti za unapređenje i očuvanje tradicije školstva po kojoj je Petrinja oduvijek bila poznata, ali nažalost i ta zgrada je teško stradala u potresu ali je neće rušiti. Popravit ćemo je i obnoviti – kaže Prskalo.