Kome to treba?

Autor: Marjan Gašljević

MEDVED: ‘Domovinski rat je počeo i završio u Kninu’

Medvede, na sisačkom “sporednom” pravcu hrvatski vojnici ginuli su još 6 (šest) dana poslije pada Knina da bi izašli na Suvu Među granicu Republike Hrvatske i BiH. Bile su to 2. Gbr “Grom”, 57. D brigada HV, 12., 17., i 20 Domobranska pukovnija, 101. brigada, SJP “Osa” i pripadnici policijskih postaja područja te zagrebačke brigade u drugom ešalonu. 

Ja, kao visoki časnik i sudionik svih zbivanja od 1991. do kraja 1995. godine iskreno sam razočaran i povrijeđen stalnim iskrivljivanjem istine o Domovinskom ratu na ovom području a s tom sam se činjenicom odavno pomirio kao i s činjenicom da ja i mnogi moji kolege posebno članovi Zapovjedništva OG za Sisak i Baniju listom visoki časnici nismo dobili čak niti Spomenice. 

Ako vam već mi živi ništa ne značimo, što je očito i puno puta dokazano, iz poštovanja prema poginulim u tih 6 (šest) dana pokušajte biti bar malo korektni. Postrojbama koje su ušle u Knin od srca čestitam na uspjehu međutim i mi smo pregazili 60 kilometara pod borbom da bi izašli na Državnu granicu Republike Hrvatske. 

Ministre, sramotno, jadno, tužno i poražavajuće. Mi veterani smo svoje dostojanstvo zaslužili, ja od srpnja 1991. do prosinca 1995. sa zarobljavanjem i dva ranjavanja, i ne treba, bar meni, to neko vaše koje nam prodajete u političkom paketu. Stidite se.