Zbogom doktore Grga

Autor:Miroslav Šantek

A VIDIO SAM GA JUČER. Sjedio sam na terasi kafića pored Sajmišta kad mi je prišao i pitao me mogu li ga odvesti na neku adresu. Rekoh mu da nisam došao autom, a on se nasmijao, zapalio cigaretu i rekao:Nema veze. Odpješačio je do obližnjeg trgovačkog centra i tamo uspio riješiti svoj problem. Grga je bio omiljen među Petrinjcima. Jedna od rijetkih osoba koja će uvijek pobrati mnogobrojne simpatije gdje god da se pojavi.

POSTPOTRESNE DANE JE provodio sa svojim sugrađanima u kontejnerskom naselju na Sajmištu. Živio je u toj limenoj kutiji koja ljeti zagrije a zimi zahladi. Dijelio je zlu sudbinu mnogih duša koji su se zatekli u tim neprirodnim životnim uvjetima. Vrhunski doktor, stručnjak u svom poslu, legenda, dobri duh grada, dvostruki gradonačelnik – sve su to točni opisi ovog čovjeka kojeg su poznavali mnogi građani. Svako ima neku priču, neki doživljaj s njim, a moglo bi se pisati o njemu danima.

ALI PRERANO JE ZA TO. Neki povjesničari ili kroničari našeg vremena će mu posvetiti mjesto u tiskovinama, a mi možemo samo uputiti duboku sućut njegovoj obitelji i svima onima koji su ga voljeli. Danas, 16. lipnja godine gospodnje dvije tisuće i dvadeset i prve je u 80 godini života umro Miroslav Gregurinčić Grga. Zbogom doktore.