Predstavnici Centralne banke Vijeća Europe posjetili Grad Petrinju

U privremenim prostorijama Gradske uprave Grada Petrinje zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje, Ivan Prskalo, održao je sastanak sa predstavnicima CEB-a (Centralne banke Vijeća Europe) Horstom Wattenbachom i  Rainerom Fitzom koji budući da je u tijeku „misija CEB-a u RH“ obilaze projekte kreditirane iz njihovih izvora te su u tom smislu izabrani projekti Grada Petrinje. Naime, Grad Petrinja je kod HBOR-a podigao više kredita iz razdoblja 2019/20. godine, a analizom su obuhvaćeni projekti za dva klizišta, DIC, Razvoj male (komunalno-prometne) infrastrukture do unapređenja kvalitete života te dva projekta DV Petrinjčica iz 2016. godine.

Rasprava se vodila o pitanjima iz sfere kreditiranja, zadovoljstva uslugom u procesu ostvarenja prava na kredit, uobičajenoj praksi GP te stanju pojedinih kredita u smislu završenosti, knjiženja, otplate, eventualnih problema zbog potresa. Veći dio pitanja je bio upućen pročelnici za financije gđi Ivani Kordić.

Nakon prvog dijela sastanka slijedio je terenski obilazak vrtića u ul. M. Dujmića te dječjeg igrališta u sklopu istoga na kojem je zamjenik gradonačelnice, Ivan Prskalo uz pomoć i suradnju ravnateljice Dječjeg vrtića Petrinjčica, Nataše Vidović predstavio rezultate provedbe projekata dijelom sufinanciranih sredstvima CEB- a.

(tekst i foto: Grad Petrinja)