Imate li kakav automobil za nas? Evo Volkswagen Caddy

Autor:Miroslav Šantek

SOLIDAN NJEMAČKI STROJ bijele boje, star 5 godina kojeg pokreće diesel mašina 2,0 TDI, dostavno vozilo marke Volkswagen Caddy još do danas u vlasništvu Grada Petrinje je promijenio vlasnika. Jutros su u njega sjele dvije žene i odvezle ga iz kruga privremene petrinjske Gradske uprave u Hanžekovoj ulici.Na vjetrobranskom staklu od danas se na njemu nalazi oznaka Crvenog križa.

GRADONAČELNICA MAGDALENA KOMES u pratnji svog zamjenika Ivana Pskala je simbolično predala ključeve vozila Ivani Malović, ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Petrinja i na taj način pozitivno odgovorila na njihovu zamolbu za vozilom, a kaže, da i sama zna koliko je automobil potreban ljudima na terenu i da se u njihove akcije i sama uvjerila u postpotrenim danima dok je vršila dužnost ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja.

OVAJ AUTOMOBIL ODLAZI u ruke onih koji su svoj automobil izgubili u razornom potresu. Uništen im je. A posla je puno. Raduju se i zahvajuju Gradu Petrinji što im je odmah priskočio u pomoć i omogućio vozilo, a njih čeka daljni obilazak terena. Dostavljaju pakete, hrane i higijene te ostalih potrepština, a tu je i psihosocijalna podrška. Njihova psihologinja i njezin tim idu svakodnevno na teren, obilaze građane u Petrinji i na cijelom području, a trenutno najviše skrbe o sugrađanima čiji objekti imaju crvenu i žutu naljepnicu te o korisnicima zajamčene minimalne novčane naknade, a humanitarna pomoć ide prema svim institucijama.