New cleaning day for human – očistili od smeća prostor nekadašnje Vile Gavrilović (i zasadili dva javora)

Radna akcija čišćenja divljeg odlagališta otpada pokraj nekadašnjeg poznatog ugostiteljskog objekta Vila Gavrilović održala se u jutarnjim satima u sklopu školskog programa UPSHIFT. Cilj projekta je bio pronaći divlje odlagalište otpada, održati debate, radionice i edukacije učenicima i učiteljima u školi.

Voditeljica projekta unutar školskog tima, Ana – Marija Gusić izvijestila je za javnost da su sve projektne aktivnosti odrađene vrlo uspješno. Manjih zastoja je bilo tijekom pandemije COVID19, no popuštanjem epidemioloških mjera, ažurno je pokrenut rad na projektu. Projekt je zaživio u punom sjaju, a u njemu su sudjelovali učenici: Ana-Marija Gusić, Marko Prašnjak, Marija Nožarić, Lana Sladić Karlo Štefulić koji su ujedno pronašli prijedloge rješenja za ovu problematiku, a to su: stroži zakoni i kontejneri koji bi bili postavljeni na punktovima gdje se otpad nalazi.

Današnju su akciju potpomogli: ravnateljica Valentina Vujnović te učitelji i zaposlenici OŠ I. G. Kovačić. Osim čišćenja, posađena su dva stabla javora kao kruna projekta i znak novog života u prirodi koja nas okružuje.