Točno 6 mjeseci poslije

I ovog dvadeset i devetog, sad već točno 6 mjeseci poslije potresa koji je porušio grad i zauvijek mu promijenio lice, na spomen te grozote, održat će se kratki program. Sve do sad, ova skromna manifestacija se održavala u petrinjskom gradskom parku, a ovog puta, održat će se u dva dijela na dvije lokacije. Ako želite doživjeti bar malo neke normale u ovoj nenormali – evo što se nudi:

Petrinjski glazbenici i pjesnici, veliki i mali, svojom pjesmom i stihovima obilježit će pola godine od potresa, prvi dio bit će održan u središnjem gradskom parku – Strossmayerovom šetalištu s početkom u 12.19h i drugi dio na Gradskom kupalištu od 21.00 sat.U Strossmayerovom šetalištu nastupit će:12.19 – duet Marija i Dora12.45 – Ženski pjevački zbor “Petrinjska lira”13.15 – Gradski dječji zbor HPD Slavulj.

Na Gradskom kupalištu u Petrinji od 21.00 sat bit će izveden program pod nazivom: “Poetsko glazbeni performans za Petrinju uz petrinjske umjetnike”.Program je dio inicijative “Pjesmom, glazbom i plesom u inat” kojeg svakog 29. dana u mjesecu organiziraju Sportski plesni klub Petrinia i POU Hrvatski dom Petrinja obilježavajući dan kada je Petrinju pogodio katastrofalan potres.   
Dođite, zapjevajte s nama našoj ranjenoj Petrinji!