Pravi prijatelj

Pravog prijatelja u životu se teško nalazi. Pravi prijatelj rijetka je biljka. U životu sam imao nekoliko pravih prijatelja. Sama složenica „ imao nekoliko pravih „ već ne sluti na dobro, jer –imao- znači da nešto ne valja, pa je teško povjerovati da su bili pravi, ili ja sam nisam bio pravi.

 Ali danas imam pravog prijatelja. Nismo iste vjere, ali se dobro slažemo. Nismo ni iste nacije, ali on je stvarno super, prijatelj za pet. Nismo ni iste rase, ali to nas ne smeta, naše je prijateljstvo snažno i neraskidivo. 

Često se druže članovi moje obitelji s njegovima, činimo jedni drugima puno radosti.  Moj prijatelj ne čita novine, ali mi ih ponekad donese.To nas ne smeta da budemo savršeni frendovi. 

Da je takvih prijateljstava u svijetu više, svijet bi bio prekrasno mjesto za život, unatoč tome što smo različite vjere, nacije, rase i što svi ne čitamo novine. A zamislite samo kakav bi svijet savršen bio i kakva bi savršena prijateljstva bila  između onih iste vjere, nacije i rase. 

 Moj prijatelj je moj pas. Nije savršen kao netko moje vjere, nacije i rase, ali on je u mom dvorištu svoj na svome. On brani svoje , ali ne laje, ne grize , ne reži i ne napada. Samo mirno čuva i brani svoje – naše.  

Moj prijatelj ima savršen njuh, dobro vidi, ali ne kuži boje . On nema pojma tko su crveni, crni, plavi , žuti – oni koji reže i laju jedni na druge, koji se  grizu, samo da bi se domogli mesa. Moj prijatelj svoju hranu zasluži, on ne trga zubima tuđe tkivo, on ne dere kandžama tuđu kožu, on mirno čeka da mu dam ono što je zaslužio – da ga prijatelj nahrani . 

Moj prijatelj neće zgrabiti komad mesa i odnijeti ga u tuđe dvorište, da ga tamo u samoći poždere. Moj prijatelj uzme samo onoliko koliko može pojesti. On ždere jer kažu da životinje žderu , a ljudi kao jedu, jedu jedni druge – svoje nacije, svoje vjere i svoje rase. 

Doktor X