Marin Čilić: Sretan sam što sam u Petrinji

Autor:Miroslav Šantek

Poznati hrvatski tenisač Marin Čilić će dugo pamtiti ovaj vrući srpanjski ponedjeljak, jer čim je izašao na teren ispred njega su se ukazali mnogobrojni protivnici od kojih je većina malo veća od teniskih reketa što drže u ruakma, ali su brojni i vrlo uzbuđeni. I imaju dobru navijačku podršku u obliku njihovih mama, tata i bliže i daljnje rodbine koji su ih doveli na tenisu susret s njihovom idolom kojeg mogu vidjeti samo na televiziji. I to, baš ovdje, u maloj, u zadnje vrijeme cijelom svijetu poznatoj po nesretnom potresu – gradiću kraj Petrinjčice i Kupe, Petrinji.

Morao sam se dobro pripremiti za ovaj meč – veli Marin. On je danas ovdje u meču s lokalnom djecom “krstio” potpuno novo igrališe koje je izgrađeno iz njegove fondacije – Zaklada Marina Čilića, a nalazi se pored OŠ Dragutina Tadijanovića. Igralište je moderno, lijepo i poslužit će za sportske aktivnosti i druženje lokalnim klincima, baš kao i učenicima obližnje škole i studentima Učiteljskog fakulteta. Sretan sam što smo napravili igralište u ranjenoj Petrinji i što će mo bar na kratko ljude udaljiti od briga i ponuditi im malo opuštanja i zabave, pogotovo za ovdašnju djecu.

Tako je započeo Gem Set Hrvatska u Petrinji. Izvan teniskog terena je vrlo živo. Postavljeni su mnogobrojni štandovi i kućice u kojima možete kupiti suvenire, razne predmete ili se osvježiti uz piće iz ugostiteljskog objekta. Organizirano je i dobrovoljno darivanje krvi i može se reći da je dosta ljudi posjetilo ovo mjesto u hladu šumice koju Petrinjci nazivaju Fihplac. Sutra se očekuje velika navala posjetitelja na igralište čije tribine primaju 1100 ljudi, dolaze s Marinom zaigrati poznati nogometaši i tenisači, a sve u humanitarne svrhe.