Priča o uspjehu OPG-a Lujić Ivan koji je 100 % bespovratno ostvario 1.012.662,78 kuna

Sisak, 15.7.2021. – Zašto je Sisačko-moslavačka županija treća po povučenim sredstvima za ruralni razvoj u Hrvatskoj potvrđuje i novi uspjeh koji dolazi kroz rezultate natječaja za Podmjeru 4.4.“Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena“- provedbu tipa operacije 4.4.1. „Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša“ iz koje je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivana Lujića iz Starog Grabovca u Novskoj dobilo iznos od 1.012.662,78 kuna 100% bespovratno od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ivan Lujić dugi niz godina bavi se poljoprivredom. S radom je započeo 2006. godine uzgajajući konje, potom krave i telad, a kasnije je proizvodnju proširio i na ratarstvo, dok će sad u Mlaci i Jablancu na području Općine Jasenovac i zaštićenom području Parka prirode Lonjsko polje krčiti poljoprivredno zemljište ukupne površine od 9,97 ha. Na očišćenom i pripremljenom zemljištu planira se sjetva žitarica i krmnog bilja. “Do sada sam samo jedan put i to 2008. godine dobio sredstva kroz mjeru kapitalnih ulaganja za kupnju traktora. Trebalo je više od deset godina rada, ali i stjecanja hrabrosti da se prijavim na neki natječaj. Smatram da je ovo poslovni potez koji će dugoročno pozitivno utjecati na razvoj mog OPG-a.”, uz zahvalu na pripremi dokumentacije RA SIMORA-i rekao je poljoprivrednik Ivan Lujić.

Prema riječima Hrvoja Ivanušića, tim odjela za ruralni razvoj godinama uspješno realizira projekte na svim raspisanim mjerama. “Imamo ogromno iskustvo i zato naši klijenti ostvaruju itekako dobre rezultate po završetku nekog natječaja! Naša briga jest razvoj ruralnih krajeva i zato nas vesele i projekti koji utječu na širi domet u životu stanovnika tih krajeva jer poboljšavaju njihovu svakodnevicu. Takvi primjeri su i novi dječiji vrtić u Velikoj Ludini, vatrogasni dom sa kulturnim centrom u Jasenovcu ili turistički i kulturni centar u Lekeniku koji se upravo gradi.”, rekao je Ivanušić voditelj odjela ruralnog razvoja u RA SIMORA.