Magdalena Komes o financijskom stanju Grada

Prošlo je mjesec dana kako su Petrinjci većinom glasova izabrali novu gradonačelnicu Magdalenu Komes. Ona je danas u privremenoj Gradskoj upravi sazvala konferenciju za novinare gdje je na samom početku predstavila nova lica. Dosadašnja Privremena pročelnica za financije i javnu nabavu Ivana Kordić je smijenjena s te funkciije, a nova privremena pročelnica je Sonja Štefanić, dok je unutarnji revizor Grada Koraljka Ličina.

Tiskovna je sazvana o aktualnoj financijskoj situaciji u Gradu. Komes kaže da je situacija katastrofalna i da se neodgovorno koristio gradski novac, da su uočene neke nepravilnosti i spriječene za dalje i da s 30.lipnjem 2021.godine iznos obveza Grada Petrinje iznosi 109 milijuna kuna, a mi imamo na raspolaganju 10 milijuna kuna još dozvoljenog minusa na računu i prilično smo blizu tog iznosa. Prvih šest mjeseci građani su bili oslobođeni komunalne naknade, vode, dječjih vrtića, prireza, poreza i svega ostaloga što puni gradski proračun i zbog toga je proračun grada bio bez priljeva novca. No, kaže da se nazire svjetlo na kraju tunela jer se od 1 .7. ponovo počinju naplaćivati građanima komunalne obveze i očekuje se da će se proračun puniti i počet će se riješavati dugovi prema vjerovnicima i da će za nekoliko mjeseci situacija biti bolja, a očekuju i pomoć države i sastanke s kreditorima. Mole sve vjerovnike da se još malo strpe jer se očekuje bolja financijska situacija.

Osvrnuli su se i na pokretanje poduzetničkog centra na Sajmištu i idući tjedan se sastaju s Ministarstvom gospodarstva na tu temu , a sprema se i i izgradnja modularnog dodatka na središnjem vrtiću da bi se mogla upisati sva djeca koja se prijave.