Dumbović za sad ni kune, Kaleb jedna plaća, a Bešlić šest

Bio je 14. lipanj, kad je nakon ponovljenih izbora na jednom glasačkom mjestu u Petrinji došlo do službene primopredaje vlasti. Dotadašnji gradonačelnik Darinko Dumbović je s buketom cvijeća dočekao novu gradonačelnicu Magdalenu Komes, predao joj službeno vlast, a onda su se spustili u dvorište “Kotve” – privremene gradske uprave zbog posljedica potresa gdje su ih dočekale brojne novinarske ekipe.

Bio je to posljednji javni nastup pred kamerama Darinka Dumbovića koji je posljednjih mjeseci mandata bio medijski jako praćen, a i ovog puta su ga rešetali pitanjima. Između ostalog, pitali su ga hoće li iskoristiti zakonsko pravo da dobija punu plaću idućih šest mjeseci, na što je on potvrdno odgoorio. Dodao je i da mu je žao što ne može uzeti 12 plaća jer se opraadavao da je prvu godinu mandata bio volonter gradonačelnik.

Dumbović je od tada nestao. Ne pojavljuje se u medijima. Sve manje se čuje za njega. Ali ta njegova izjava nije dobro sjela mnogim građanima. Bili su ljuti. Smatrali su da je glupost da uopće netko od dužnosnika ima pravo da šest mjeseci prima plaću dok mnogi “obični” radnici tu mogućnost nemaju. Mnogi su mu zamjerili tu izjavu i društvene mreže su se tih dana zažarile. Bilo je i mnogo građana koji su tada po prvi put čuli i saznali da uopće postoji ta mogućnost u tim vodama i da tu mogućnost već godinama ostvaruju mnogobrojni političari iz cijele Hrvatske. A onda je sve utihnulo. Do jučer.

Nakon mjesec dana preuzimanja vlasti, Magdalena Komes je sazvala pressicu o trenutnom financijskom stanju grada i izjavila da je Dumboviću trenutno odbijen njegov zahtjev o isplati punih šest plaća jer ima sve uvjete za starosnu punu mirovinu, a na ovu odluku se Dumbović može žaliti i to još nije gotova stvar. Međutim, saznali smo i puno zanimljivije stvari koje su prošle “ispod radara” medija i građana. Dumbović je imao i svoje zamjenike, a oni također mogu ostvariti isto punih šest plaća. Na tiskovnoj smo čuli da bivša zamjenica Viktorija Kaleb je tražila jednu plaću, a zamjenik Branimir Bešlić je tražio svih šest.