Gradnja sportske dvorane u Petrinji je pri kraju

Na petrinjskom Senjaku iz dana u dan niče velika sportska dvorana – davni san svih petrinjskih sportaša, mjesto na kojem će napokon mnogi zaljubljenici u sport moći trenirati, a ona je sklop projekta „Rekonstrukcija Osnovne škole Mate Lovraka – dogradnja školske sportske dvorane“. Radi se o objektu koji će moći primiti 440 gledatelja na sjedećim mjestima na tribinama, a postoje i telesopski dio tribina na razvlačenje. Na betonsku podlogu igrališta dolazi akrilna podloga, a igralište će služiti za mali nogomet, rukomet i košarku.

Radove izvodi trvrtka Teh-gradnja čiji direktor Ilija Beara kaže da je ostalo još vrlo malo posla. Radi se na izolaciji krova i zadnjim finesama na već izgrađenim sporednim prostorijama dvorane kojih ima jako puno – od sanitarnih čvorova, garderobe, ureda za profesore, servisnog dijela vezanog za grijanje i hlađenje, a na samom igralištu glazura. Korona ih je malo usporila, imaju problema s cijenama nabave materijala kao i svi građani, ali se nada da će do. 15 lstopada, završiti s tim radovima.

I petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes je sa svojim zamjenikom Ivanom Prskalom i suradnicima posjetila i obišla gradilište. Zadovoljna je viđenim i rekla da će ovo veliko zdanje, multifunkcionalno igralište i parkiralište, ovaj veliki projekt puno značiti sportašima,djeci i svim građanima. A kako zbog kroničnog nedostatka prostora uzrokovanog katastrofalnim potresom je teško organizirati događaje, kaže da će dvorana koristiti i za takve stvari – koncerte i slična događanja. Nada se da će do Nove godine godine sve biti gotovo. Građevinski radovi imaju dogovoreni rok do listopada, a onda kreće opremanje dvorane.

SPONZORIRANI ČLANAK