Kontejnerska naselja su privremeni smještaj Petrinjcima

Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Prskalom i suradnicima te načelnikom stožera CZ Zvonimirom Ljubičićem obišla je kontejnerska naselja u Petrinji; ono na Sajmištu, u Češkom selu te u Poduzetničkoj zoni u Mošćenici.

Tijekom obilaska upoznala se s problematikama pojedinih naselja, a nakon obilaska izjavila je sljedeće:„Danas sam obišla kontejnersko naselje s privremenim smještajem naših Petrinjaca čiji su objekti stradali u potresu. Uvjeti nisu idealni, ali nastojimo udovoljiti u onome smislu u kojoj je grad mogućnosti. Klime su postavljene u kontejneru. Tijekom razgovora shvatili smo da još ima elemenata koje možemo ugraditi u te privremene stambene jedinice. Slušamo probleme i pokušavamo ih što prije riješiti, a ljudi su zaista strpljivi s obzirom na okolnosti u kojima se nalaze te smo na raspologanju 24 sata moji službenici i ja osobno.

Nadamo se da će obnova domova isto krenuti u jednom dobrom i bržem smjeru, da će naši sugrađani što manje vremena provesti u kontejnerskim naseljima. Osim stambenih naselja obišli smo i poduzetnički dio koji dosta dobro napreduje, gornji kat je u izgradnji te se veselim što je ovo jedan ogroman i skupi projekt, ali vjerujem da ćemo i za ovaj dio naći rješenje što se tiče financiranja. Ima puno problema zato molim sugrađane za strpljenje jer nailaze svijetle zrake i vjerujem da ćemo kroz naredni period puno toga pokrenuti.“, kaže Komes.