Foto: Daniel Pavlić

Pitanje gđe. Željke:

Ne znam odakle da počnem pisati. Imam crvenu naljepnicu na kuci od 5. 3.. Čekam kontejner još ništa nema. Općina nema tako su mi rekli “sanirano” je. Imamo 2 maloljetne djece nikakve donacije nismo dobili.
Željka Čulina
Bana Ivana Mažuranića 47, Banova Jaruga

Odgovor:

Poštovani,
hvala Vam na Vašem upitu. Obitelj za koju postavljate upit  Grad Kutina ustupio je financijska sredstva kako bi se stambeni objekt čim prije osposobio. Uz to gradonačelnik Grada Kutine i predstavnici Stožera obišli su u nekoliko navrata obitelj Buković te pokrenuli saniranje njenog objekta.
Što se tiče samog kontejnera, Grad Kutina i Stožer civilne zaštite Grada Kutine uputili su zahtjev za dodjelu stambenog kontejnera. Pri uvidu u stanje na određenim objektima, stanovnicima istih se nastojao pronaći drugi, adekvatniji smještaj u samom gradu te je tome pristupano čim je zaprimljena dojava o šteti.
Nadalje, Grad Kutina i Stožer civilne zaštite pregledali su sve objekte za koje je zaprimljena dojava o šteti te  smo rješavali pitanje po pitanje, na individualnoj razini nastojeći svakom ponaosob pristupiti u skladu s njegovom situacijom. Štete na području Grada Kutine je bilo na nekoliko stambenih zgrada i kulturnih objekata te niti jedan slučaj nije prošao bez obilaska i razgovora sa stanovnicima ili korisnicima objekta.

Robert Kolenc
pročelnik
Grad Kutina
Ured gradonačelnika
Trg kralja Tomislava 12
44320 Kutina