Gdje je taj tunel od 300 metara?

Inicijativa građana Petrinjsko proljeće je uputilo pitanje koje prenosimo u cijelosti.

SIGURNOSNI KORIDORI ‼️

Poštovani podržavatelji Petrinjskog proljeća.Danas je točno tjedan dana do početka nove školske godine. Kao što i sami možete vidjeti u našem gradu još uvijek nisu osigurani uvjeti za siguran prolazak naših učenika prema školama kako nam je obećano na sastanku sa gradonačelnicom, stoga smo uputili dopis svima koji su uključeni u realizaciju istih.Prilažemo Vam poslani dopis i zahtjevamo na što bržu reakciju nadležnih!

Poštovani,Danas je ponedjeljak 30.8.2021.Točno tjedan dana do početka nove školske godine!

Sugurnosni koridori gorući su problem već mjesecima. Kako za promet tako i za pješake. Inicijativa građana Petrinjsko proljeće od 1.2.2021. moli da se osiguraju. O njima smo slušali na sastancima sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, obećavalo su ih svi od državne do gradske vlasti. Zadnje obećanje o izgradnji 300 m “tunela” za siguran prolazak djece iz svih pravaca do škole dobili smo na sastanku sa gradonačelnicom (utorak 26.8.2021.) Gdje je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Petrinje Zvonimir Ljubičić obećao izgradnju istih do početka nove školske godine.Rok je već tada bio vrlo ambiciozan!

Danas samo tjedan dana prije početka nove školske godine u gradu nije napravljen niti jedan metar sigurnosnih tunela. Još uvijek nemamo javno dostupnu mapu tunela kako bi roditelji i djeca znali koji je siguran put od njihove kuće do škole!S obzirom na dosadašnja obećanja o osiguravanju sigurnosnih koridora Inicijativa građana Petrinjsko proljeće s razlogom iskazuje svoju zabrinutost i sumnju u realizaciju istih.Molimo Vas za brz odgovor, budući da nemamo još puno vremena na raspolaganju!

Lijep pozdrav,Inicijativa građana Petrinjsko Proljeće