Investitori i poduzetnici na bivšem autobusnom kolodvoru?

Budući da je u Gradu Petrinji nakon potresa prisutan nedostatak prostornih kapaciteta, kako stambenih,  tako i onih gospodarske ili društvene namjene, Magdalena Komes,gradonačelnica Grada Petrinje uputila je pismo namjere Centru za vozila Hrvatske vezano za mogućnost ustupanja na korištenje objekata na području Grada koji su u vlasništvu te tvrtke. O navedenom je gradonačelnica Komes s predstavnicima Centra za vozila Hrvatske  održala sastanak u privremenom prostoru gradske uprave.

Na sastanku su ispred Centra za vozila Hrvatske sudjelovali Davorin Pavlović, predsjednik Uprave, Goran Pejić, pomoćnik Uprave za tehničke poslove te Igor Bošković, zamjenik rukovoditelja Odjela za opće, pravne i kadrovske poslove. Gradonačelnici su iznijeli namjeru doniranja objekata i parcela na području grada Petrinje koji su u njihovom vlasništvu, a za koje je Grad iskazao interes. Radi se o prostoru bivšeg autobusnog kolodvora i bivše radionice autobusnog kolodvora ukupne površine od otprilike 30 000 m².

Gradonačelnica je inicijativu pokrenula kako bi se omogućila ponuda lokacija potencijalnim investitorima koji žele ulagati na području Grada Petrinje ili zainteresiranim lokalnim poduzetnicima koji su u potrebi za prostornim kapacitetima.

Ovakvo društveno odgovorno poslovanje tvrtke je svakako hvalevrijedno i predstavlja veliki doprinos revitalizaciji gospodarske aktivnosti u gradu. (petrinja.hr)