Početak jedne velike hokejske priče u Sisku

Autor: Marjan Gašljević

U nedjelju u 20.00 sati u Sisačkoj Ledenoj dvorani odigrana je prva hokejska utakmica nove hokejske sezone. Pred tristotinjak vjernih ljubitelja hokeja izašli su hokejaši KHL Sisak i KHL Zagreb odmjeriti snage u pripremnoj utakmici za ligaško hokejaško natjecanje koje počinje 25. rujna. Osobno me je posebno obradovalo uz led vidjeti „predratne“ sisačke hokejaše koji su žarili i palili ledom posebno 84. i 86. godine i ako nisu imali uvjete niti blizu današnjim. Naime, igralo se na ledu koji je bio na otvorenom a još tada njima su „strukture“ obećavale ledenu dvoranu koji smo na koncu i dočekali ali mnogo godina poslije. 

„Uz ove uvjete vrijeme je da se u Sisak vrati vrhunski hokej.“ 

Mišljenje je ovih veterana koji su večeras došli uživati u vrhunskom hokeju i lijepom ugođaju dvorane. 

KHL Sisak se je za predstojeću sezonu pojačao igračima koji su igrali hokej od SAD-a do jakih Europskih liga kao i domaćih igrača koji su svojim igrama zaslužili i nosili dres Hrvatske hokejaške repke. Večeras nismo vidjeli sva pojačanja koja trebaju doći u Sisak u slijedećim danima da bi se priključili momčadi.  

Makar je večeras odigrana lijepa utakmica u kojoj nije nedostajalo pravog hokejaškog fajta i prelijepih akcija i pojedinačnih poteza vidjelo se da nedostaju „mrvice“ koje čine tečnu i učinkovitu igru a one proizilaze iz mnogo zajedničkog treninga i uigravanja te savršenog poznavanja suigrača u ovoj najdinamičnijoj sportskoj igri. 

Konačni rezultat bio je 2:1 za KHL Zagreb a utakmicu su posebno obilježile bravoruzne obrane golmana i jedne i druge momčadi koje su izazvale mnogo „uuuuh“ gledatelja koji su zdušno navijali. 

U svakom slučaju, zaključili su mnogi koji su sjeli na tribine Ledene, ovo je početak jedne velike hokejaške priče u Sisku u kojoj će građani moći gledati vrhunski hokej i uživati u bravurama istinskih majstora na ledu. 

Vjerujem i nadam se da će ljubitelji hokeja popuniti tribine svoje prekrasne dvorane na koju mogu biti ponosni a, uz njihovu podršku, ponositi će se i rezultatima svojih „Vitezova“ kojima treba i žele njihovu potporu jer bez navijača i najbolja igra gubi smisao. 

Pa, vidimo se u Ledenoj dvadeset i petog protiv prijatelja i sportskih rivala „Medveščaka“.