Budući nas je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje uputio da pitanje čitateljice iz Kravarskog postavimo Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine mi smo na e-mail tog Ministarstva poslali poruku slijedećeg sadržaja:

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
Ulica Republike Austrije 20, Zagreb

Predmet: Pitanje građana

Poštovani,
prosljeđujemo vam pitanje naše čitateljice koje je javno objavljena na stranicama našeg Portala i molimo vas za žuran odgovor. Također vas molimo, ukoliko niste nadležni za rješavanje ili davanje informacija na postavljena pitanja da nas uputite na nadležnu službu ili ured.
PS-Portal uz podršku Agencije za elektroničke medije provodi projekt „Vaša pitanja – njihovi odgovori“ koji omogućuje čitateljima portala javno postavljanje pitanja u svezi obnove nakon potresa. Postavljena pitanja Portal prosljeđuje nadležnim službama i uredima. Pitanja građana kao i dobiveni odgovori ili izostanak istih javno se objavljuju na mrežnim stranicama PS-Portala. Sukladno tome i sadržaj ovog e-maila bit će objavljen na Portalu.
Cilj projekta je građanstvu pomoći u procesu obnove i ostvarenju njihovih prava te olakšati im snalaženje u postupcima.
Prva adresa na koju smo uputili ova pitanja bio je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji nas je uputio na vaše ministarstvo. Inače, pitanja građana i odgovore SDUOSZ-a možete pronaći i na našim stranicama www.ps-portal.eu odabirom kategorije „Potres“ te rubrike „Vaša pitanja – njihovi odgovori“ u izborniku.
Molimo potvrdu o primitku e-maila.

Sa štovanjem,

Uredništvo
PS-Portal
M. Juranovića 10, Petrinja

Čitateljica iz Kravarskog pita:
Nisam iz Sisačko Moslavačke županije nego iz Zagrebačke, točnije općina Kravarsko,  stoga nisam sigurna mogu li postaviti pitanje tj. pitanja.
Naime,  kuća mi je drugi put stradala, prvi put 2013 u odronu(tada smo morali iseliti u podstanare, naravne da smo sve troškove snosili sami, od podstanarstvu do sanacije klizišta) i drugi put sad u potresu(crvena naljepnica) i opet smo u podstanarstvu jer nema prostora s obzirom na klizište za kontejner i naravno opet same plaćamo podstanarstvu. Predala sam zahtjev za sufinanciranje plaćanja za osobe stradale u potresu i uz bezbroj poziva i navodno svu dokumentaciju koju sam predala nitko mi ništa ne plaća. Da bi me prije nekoliko dana nazvali iz Ministarstva graditeljstva da imam nepotpunu dokumentaciju (napominjem da sam mnogo puta zvala i kao sve sam uredno predala).
Drugi problem je kuća. Također bezbroj poziva upućenih Ministarstvu i svi uredno predani zahtjevi. Razgovor s gospodom iz Ministarstva je davao lažnu nadu( najvjerojatnije samo da me se riješe) sve do zadnjeg poziva kad mi je rečeno da ništa nije krenulo s mrtve točke.
Moja općina navodno nema ništa sa mnom tj. mojim slučajem.
Napominjem da sam samohrana majka djevojčice od 15 godina koja mora završiti školu i koja mora negdje živjeti.
Stoga Vas molim ako mogu dobiti bilo kakav konkretni odgovor kada će i hoće li krenuti ta obnova u općini Kravarsko.
Unaprijed zahvaljujem!