Mali sisački hokejaši pomeli konkurenciju

Autor: Marjan Gašljević

Jučer i danas, 25. i 26. rujna u Sisku odigran je prvi hokejaški turnir nove hokejske sezone na kojem su nastupile ekipe škola hokeja U-9 i u U-11 iz Hrvatske, Srbije i BiH. Na žalost ekipe iz Slovenije i neke ekipe iz Srbije zbog nedostatka smještaja u Sisku nisu mogle nastupiti na turniru. Boje KHL Sisak branili su ekipa U-9 koji su u tri utakmice pobijedili s 3:0. 4:0 i 4:0, u dvije utakmice odigrali 1:1 i 3:3 a u tri utakmice su poraženi s 0:2, 1:3 i 1:4. 

U uzrastu U-11 KHL Sisak nastupio je s dvije momčadi. „A“ momčad „pomela“ je protivnike pobijedivši u 9 utakmica dok su samo jednu odigrali neriješeno. Mnogobrojne gledatelje oduševili su izvrsnim hokejom, borbenošću, organiziranom i učinkovitom igrom.  

Dok je „A“ ekipa KHL Sisak cijeli turnir odigrala u istom sastavu ekipa „B“ je, uz nositelje igre, bila popunjavana s igračima koji su dobili šansu zaigrati i pokazati što znaju na ledu. Usprkos tome što su predstavljeni kao „B“ ekipa igrali su hrabro, borbeno i kvalitetno što je rezultiralo s četiri pobjede i to 5:3, 1:0, 4:2 i 3:2 te s neriješenim rezultatima 3:3, 3:3 i 4:4 uz jedan poraz od 4:5. Poseban kurizioritet je da prva postava „B“ ekipe sačinjena od djevojčica koje su se pokazale potpuno ravnopravne čak i tehnički, taktički i  fizički potpuno ravnopravno se noseći s protivničkim ekipama da bi se gledatelji šalili: „Ne mogu cure toliko mogu zabiti koliko dečki mogu primiti.“

Najmanji hokejaši škole hokeja U-9 postigli su slijedeće rezultate: Tri pobjede 3:0, 4:0 i 4:0 te tri poraza 0:2, 1:3 i 1:4 te neriješeno 1:1 i 3:3 što je, također, izvrstan rezultat. 

Raduje činjenica da su, valjda, prvi put Siščani, pa makar i najmlađi, tako nadmoćno rezultatski i igrački  „pomeli“ svoje protivnike nudeći nadu da se hokej vraća u Sisak na velika vrata. Sve ovo može se zahvaliti prvenstveno roditeljima ovih malih hokejaša koji su i danas nesebično poklonili svoj vikend omogućivši ova uspješan i lijep hokejaški događaj. 

Naravno, ne treba se zavaravati, ovu su lijepi počeci i pokazatelj da se s puno ljubavi i još više rada i odricanja može postići mnogo. Nadam se i vjerujem da će se sisački hokej uz ove uvjete razvijati te aktivirati još više malih hokejaša u kojima je budućnost sisačkog hokeja za što treba samo dovesti svoje malce na led i Sisačku Ledenu gdje će, uz kvalitetne i stručne trenere, djeca učiti hokej, zajedništvo u sportskoj igri najdinamičnijeg sporta te živjeti zdrav život upoznajući nove sportske prijatelje i putujući na natjecanja po cijeloj regiji.