Prijam za hrvače i odbojkašice

U izmještenom prostoru Gradske uprave Grada Petrinje Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje, organizirala je prijam za hrvače Hrvačkog kluba Petrinja Filipa Mikulića, državnog prvaka u hrvanju u uzrastu kadeta u kategoriji do 51kg,  i Dominika Vrbanca, prvaka Hrvatske u GR načinu hrvanja u kategoriji do 41 kg, te za odbojkašice Odbojkaškog kluba Petrinja koje su ušle u 1.B ligu u sezoni 2021./2022.

Gradonačelnica Komes, čestitala je hrvačima i odbojkašicama na uspjesima pritom istaknuvši:

„Drago mi je da ste usprkos ovim okolnostima ostali ovdje u Petrinji i čestitam vam na tome kao i na trudu koji ulažete i zbog održavanja vlastitog zdravstvenog stanja i  taj sport koji nas održava zdravima treba njegovati. Čestitam vam na tome što pronosite ime grada Petrinje ne samo širom Hrvatske nego i širom svijeta i na tome vam zahvaljujem u ime svih Petrinjaca. Znam da je hrvačka dvorana sanirana, da je bila oštećena u potresu, drago mi je da su nam prijatelji pružili ruku i u tom segmentu, da se takvi objekti koji su nam potrebni za svakodnevne aktivnosti obnavljaju. Vjerujem da će od proljeća kada dođe ljepše vrijeme biti puno aktivniji ti radovi i da ćemo kroz nekoliko godina imati puno dvorana na raspolaganju i da će se naći termini i za ostale sportaše. Želim vam i dalje puno uspjeha u radu, mi ćemo kao Grad biti na raspolaganju koliko god to bude potrebno, koliko budemo u mogućnosti, iako smo sad u katastrofalnim uvjetima bliže se i ljepši dani što se tiče financija i svega ostalog. Čestitam vam svima i zbog ovih okolnosti vaš uspjeh još tim više je vrjedniji i nastavite, ustrajte budite nam na ponos i sebi i svojim obiteljima, budite i dobri učenici u školama i nemojte nam pobjeći u Zagreb, vraćajte se uvijek, barem pomalo, u Petrinju jer Petrinja su ljudi.“ – zaključila je gradonačelnica.

Vinko Kadečka, predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja, osvrnuo se na trenutno stanje u Klubu:

„Djece uvijek nedostaje to je dosta težak sport i tu ima jako veliko rasipanje odnosno odlazak djece iz osnove u srednju školu tako da mi moramo imati izuzetno veliku bazu. Kada smo imali olimpijskog pobjednika, svjetske i  europske prvake u toj bazi, na početku smo imali  oko 200 – tinjak djece, danas je taj broj 30 – tak te je onda izuzetno teško „izbaciti“ takve sportaše. U klubu imamo šest, sedam seniorskih prvaka, ne svake godine, to se stalno mijenja, imamo reprezentativaca seniorskih, juniorskih, Filip je kadetski prvak i reprezentativac, tako da mi kroz sve uzraste uvijek nastojimo imati prvaka, a imati prvaka u Hrvatskoj nije lagan posao, zbilja je teško stvoriti nekoga i ostaviti ga da što duže traje. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti stvarati kao prvo dobre ljude, a onda isto tako i kvalitetne sportaše.“  

Mirko Đukić, predsjednik Odbojkaškog kluba Petrinja istaknuo je kako je ključni problem Kluba to što nemaju dvoranu, ali da se trude i bore da bi ove mlade djevojke kojih ima oko 50 imale uvjete za treniranje.

Anabela Kunert, tajnica Odbojkaškog kluba :

„Treniramo u pet dvorana (Jabukovac, Komarevo, Lekenik, Glina, Sisak), imamo ugovor sa svima, plaćamo najam, naš generalni savez nas je oslobodio plaćanja kotizacije i članarine za ovu godinu za seniorsku ekipu. Djecu u dvorane razvozimo na treninge, kombi nam je u najam dao Hrvatski olimpijski odbor. Dobili smo nešto malo sredstava, 12 lopti službenih jer sada kada uđemo u 1b ligu moramo imati službenu loptu koju do sada nismo imali. Nije nam lako, puno radimo, naši su treneri volonteri, i mi smo svi volonteri.“– istaknula je Kunert.

Inga Kunert, kapetanica Odbojkaškog kluba Petrinja ispričala je kako su prošle pripreme i koliko su marljivo radili svakog dana ne bi li se u potpunosti pripremili za pobjedu protiv potpuno nepoznatih protivnica.

„Uz puno rada i truda mojih cura uspjele smo doći do te pobjede, a nadam se da će nam i cijela sezona biti uspješna.“ – poručila je kapetanica Kluba.