Počinje Prolog

Poštovani prijatelji kazališta,

pred nama je 14. Festival regionalnog kazališta Prolog što će se u organizaciji Gradskog kazališta Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine odvijati od 10.listopada do 15. studenog 2021.g u Domu INA Rafinerije Sisak, s početkom u 20 sati. Festival Prolog i ove godine donosi 11 naslova, najboljih premijernih izdanja svakog od kazališta, a na završnici se najboljoj predstavi prema odabiru publike dodjeljuje statua Prologa, umjetničko djelo Marjana Glavnika.  Festival otvaramo s komedijom Ive Brešana, ˝Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507˝ u režiji Jasmina Novljakovića i u produkciji UO Slavonski Brodvej, Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci ,NP Tuzla i HK Pečuh.  Cjelokupan program dostavljamo Vam u privitku.

I ove godine moguće je kupiti pretplatničku ulaznicu (za sve predstave) koja iznosi 200 kn, a cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn. Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 15 do 20 sati. 

Više o predstavi Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507……

“U kasarni se pojavio Isus Krist…” – ove su riječi odjeknule poput groma u kasarni V.P. 2507 i uzburkale mirni, pomalo dosadni život vojnika i časnika u šibenskom zaleđu davne 1973. godine.
Ovaj genijalan zaplet Ive Brešana otkriva odnose jedne ideologije prema religioznosti i svu apsurdnost sistema u kome naizgled mirno žive jedni pored drugih predstavnici tadašnjih “naroda i narodnosti” SFRJ. Sve kreće gotovo zabavno, s mnoštvom karakterističnih karikaturalnih vojnika, ali kao i uvijek kod Brešana ono što se činilo smiješno i bezazleno postaje mračno i ozbiljno.