Problem s neadekvatnim smještajem

Naš čitatelj Željko iz Petrinje obratio nam se glede problema njegove majke, inače onkološke bolesnice, oko smještaja u kontejneru bez sanitarnog čvora. Njegov smo e-mail proslijedili Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Isti možete pročitati u nastavku, a odgovor na njega objavit ćemo odmah po primitku.

PS-Portal

g. Željko iz Petrinje pita:

Poštovani,

javljam Vam se zbog problema koji nikako da se riješi, a tiče se smještaja moje majke u kontejneru. Naime, dobila je kontejner još u 1. mjesecu i smješten je uz kuću,  ali bez sanitarnog čvora i bilo kakvog priključka vode .Podnijeli smo zahtjev za zamjenu još prije par mjeseci i kontaktirali bezbroj puta stožer civilne zaštite, odgovor je bio uvijek isti, čekajte.

U međuvremenu smo podnijeli zahtjev za obnovu, jer objekt ima crvenu oznaku, i potpisali suglasnost za rušenje. Objekt (Stjepana Radića 88) je srušen 27.08. Majka je cijelo vrijeme, unatoč opasnosti, obavljala sve higijenske potrepštine u kući, ali sada joj je i ta opcija nestala i osuđena je na novo preseljenje. Moram još navesti da je majka onkološki bolesnik i bez minimalnih higijenskih uvjeta tamo joj je onemogućen život i na preporuku doktora joj je rečeno da izbjegava smještaj u kontejnersko naselje.

Ne znamo ni sami koliko puta su nas obilazili osobe iz Civilne zaštite, a nedavno i iz Ministarstva graditeljstva, ali to nije polučilo nikakav rezultat.

Mi smo i do sada samo tražili zamjenu postojećeg kontejnera koji je u njenom dvorištu s kontejnerom sa sanitarnim čvorom i to je opcija koja njoj najviše odgovara. Dapače, bila bi vrlo zadovoljna jer joj je sve vrlo blizu od doktora do trgovine. Ne tražimo nikakvo drugo rješenje.