Sretan 65. rođendan Dječjem vrtiću “Petrinjčica”!

Mališani i odgajatelji Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, 8. listopada proslavili su Dan svog vrtića.

Čestitala im je, tijekom obilaska objekta vrtića u Češkom selu i gradonačelnica Magdalena Komes.

Tijekom obilaska ravnateljica vrtića Nataša Vidović je istaknula kako i ovogodišnja proslava kao i prošlogodišnja zbog pandemije Covid nisu kao ranijih godina uz veliku priredbu u Hrvatskom domu.

Ove godine su odgojitelji poklonili djeci svaka svoj sadržaj, obično djeca crtaju, pjevaju.

„Čestitam odgojiteljima ovaj Dan vrtića i zahvaljujem im se. Iza nas je jedno jako teško razdoblje koje smo evo zahvaljujući i našem osnivaču, ali i brojnim donatorima lakše prebrodili.
Pred nama su sada nekim novi izazovi. Radi se na proširenju smještajnih kapaciteta, to nas veseli. Kako rastemo s godinama, tako rastemo i sa smještajnim kapacitetima. To je nešto čime će se Grad Petrinja moći pohvaliti kad ovaj dio vrtića bude gotov. To je nešto što je hvale vrijedno.“– istaknula je Vidović.

:


„Za 65. rođendan vrtića odlučili smo obići objekt Sunce, kad bude druga prigoda obići ćemo i druge objekte. Čovjek bi rekao 65 godina, spreman za mirovinu, ali nas čeka u objektima puno godina rada. Neprestano se radi na tome da se povećavaju standardi da djeca budu u što boljim, kvalitetnijim uvjetima. Danas sretna izjavljujem da potpisujemo ugovor sa izvođačem radova. Uskoro počinju radovi na izgradnji montažnog objekta u centralnom objektu u Dujmićevoj ulici. Veselimo se svi skupa, to će biti jedna kvalitetna nadogradnja za našu djecu ne samo po standardu već ćemo tako moći upisati svu djecu čiji su roditelji podnijeli zahtjeve. Čekaju nas sredstva iz fondova EU i svakako ćemo ih iskoristiti u narednom razdoblju.
Zahvala svim tetama kojima prepuštamo s povjerenjem našu djecu na čuvanje, na odgoj  i obrazovanje. Želimo im puno strpljenja i ljubavi u radu i sretan 65.rođendan.
Još bi poručila djeci, oni jesu malim i ne razumiju u kakvim smo okolnostima. Ovaj rođendan se slavi u ne baš sretnim okolnostima i zbog potresa i zbog covida, ali nastojat ćemo im osigurati sretniju budućnost i nadogradnju vrtića. Također ćemo im osigurati sretno djetinjstvo, sretne prolaze od kuće do škole kako bi što kvalitetnije proveli svoj život u Petrinji.”-kaže gradonačelnica Komes.

Nakon obilaska u izmještenom prostoru Gradske uprave u Hanžekovoj ulici organizirano je potpisivanje ugovora na dogradnji zgrade “Izvor” Dječjeg vrtića Petrinjčica  između gradonačelnice Komes i tvrtke Domus plus d.o.o. i direktora Grge Mrkonjića.

Riječ je o radovima vrijednim 5.060.471,39 kn s rokom izvođenja od 45 dana.

Nadzor na ovom poslu obavlja tvrtka IPC- inženjering iz Ivanca koji je ujedno bio i projektant ove dogradnje.