Tko je „popio“ 11 komada u „Ledenoj”?

Autor: Marjan Gašljević

Nakon subotnje utakmice IHL lige u Novom Sadu gdje je KHL Sisak pobijedio Vojvodinu s 4 : 1 večeras, 25 listopada 2021. odigrana je utakmica IHL lige KHL Sisak – KHL Medveščak Mladi u kojoj su sisački hokejaši pobijedili s visokih 11 : 4. 

Prve dvije trećine utakmice odigrane su uz dominaciju sisačkih hokejaša rezultatima prve trećine 3 : 0, druge trećine 4 : 0 dok je zadnja trećina završila izjednačeno 4 : 4. 

U prve dvije trećine gledali smo, nekako mi se čini, blago „razvodnjeni“ hokej što je utisak uslijed povelike superiornosti sisačkih hokejaša koji su golom odmah u prvoj minuti dali do znanja „tko kosi a tko vodu nosi“ u ovoj utakmici. Bilo je nekoliko lijepih akcija ali, jednostavno, večeras nije „sijevalo“ tako da ni golmani nisu imali nešto previše posla i prilike da pokažu raskoš svog umijeća. Čak se je i tristotinjak, ili nešto više, gledatelja blago zabavljalo skoro u kazališnoj atmosferi. Da nije bilo malih navijača listom hokejaša mlađeg uzrasta KHL Sisak koji su glasno navijali i bubnjali atmosfera bi se svela, skoro, na komornu. Kako reče jedna redovita dugogodišnja pratiteljica i navijačica KHL Sisak: „Toliko su dobri i superiorni da su pomalo dosadni.“ Redovita, povelika grupa „Zibelaša“ samo je povremeno dala potporu gromkom navijačkom pjesmom. Čak su i klupe za „kažnjenike“ ostale zamalo hladne. 

Siščani su u treću trećinu ušli komotno i opušteno što im Medvjedi nisu oprostili zabivši im nabrzake dva komada. Nakon toga zaigrao se „pravi“ hokej. Oni koji su mislili da hokejaši nemaju snage za treću trećinu malo su se prevarili jer su počele sijevati prelijepe akcije ali, u nekoliko navrata, i šake što je rezultiralo s nešto krvi iz nosa na ledu ali i ukupno 8 prelijepih pogodaka. Živnuli su i navijači pa je do kraja utakmice „grmjelo“ iz gledališta a hokejaši su se posebno zahvalili navijačima na kraju utakmice.

U svakom slučaju hokej se vratio u Sisak i to dobar hokej. Vraćaju se i ljubitelji hokeja koji u ovoj prelijepoj dvorani mogu uživati u dobrom hokeju, druženju i napitcima po želji. Hokejaši i svi ljubitelji hokeja pozivaju male i velike da im se pridruže u ovoj lijepo priči i skupa s njima „žive hokej“. 

Večeras su igrali:

KHL Sisak: Anderson, Orešković, Baždar, Čanić, Dejanović (cpt), Dobrić, Domitrović, Hickman, Jarčov, Komljenović, Kralj, Krikšić, Ličina, Lončar, Lulić, Puzić, Rožanković, Selitaj, Stančić,  Wilk, Bujger. Trener: Pelikan.

KHL Medveščak Mladi: Marenić, Mikulić, Belina, Brenčun, Buković, Čavić, Dimitrijević, Filipović, Janković, Jazbec, Joreau, Kovaček, Krivošić, Lovrenčić, Mikulić, Paunović, Pleško,  Ružić i Žižanović. 

Strijelci:

KHL Sisak: 01′ Ličina; 11′, 38′ Jarčov; 20′, 29′, 47′ Dobrić; 21′, 48′, 54′ Čanić; 31′ Krikšić, 40′ Selitaj.

KHL Medveščak Mladi: 41′ Lovrenčić; 42′, 58′ Buković, 51′ Mikulić.