Dogradnja zgrade objekta Dječjeg vrtića “Petrinjčica” – “Izvor” je u tijeku – završetak radova se očekuje do Nove godine

Danas smo imali priliku uživo vidjeti kako su u tijeku građevinski radovi na izgradnji objekta u glavnom petrinjskom vrtiću “Izvor” u Dujnićevoj ulici. Na dojučerašnjoj livadi započeti su građevinski radovi nove zgrade čiji su radovi vrijedni 5.060.471,39 kn plus PDV,

Izvođač radova je zagrebačka firma Domus plus čiji je predstavnik Grga Mrkonjić, suvlasnik firme koja se bavi montažom i niskoenergetskom gradnjom u novinarske kamere i mikrofone krato opisao očemu se točno radi: “Radovi napreduju velikom brzinom zahvaljujući i resursima i kapacitetima i ljudima koje smo angažirali na gradilištu. Ide vrlo brzo sve s ciljem kako bismo zadovoljili primarni interes, a to je da što prije proširimo kapacitete vrtića. Za sada vidite samo niske radove, odnosno betonske radove, no već krajem ovog mjeseca mi ćemo doći s našom konstrukcijom koja će se za nekoliko dana podići zajedno s krovnom konstrukcijom koja je prilično kompleksna, ali inženjerski riješena. Unutarnji radovi će vrlo brzo nakon toga krenuti i naša ambicija, naša želja je takva da mi već praktički možemo razmišljati o tome da ćemo već za Božić dijeliti poklone i kititi bor.”

Sa svojim suradnicima radove je obišla i petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes, zahvalila svim donatorima i izvođačima radova i obratila se javnosti putem medija:Održali smo obećanje koje sam dala odmah po preuzimanju funkcije gradonačelnice. Jedan od većih problema bio je velik broj neupisane djece u vrtić. Riječ je o 97 djece. Dio njih smjestili smo privremeno u ostale objekte, ali ostao je problem velikog broja neupisane djece. Zato sam odlučila, zajedno sa svojim suradnicima, da krenemo u jedan ovakav tip nadogradnje centralnog vrtića. Sretna sam i zahvaljujem svim sudionicima ovog projekta što ispunjavaju svoje obećanje, što su uzeli izgradnju ovog objekta kao prioritet. Radovi su u tijeku, drže se svi rokovi. Radovi će biti završeni do Nove godine. Dio djece upisan je privremeno u objekte, drugi dio ćemo upisati nadogradnjom ovog centralnog vrtića. Svi koji su zbog problema u sustavu ostali neupisani, koji su zadovoljili kriterije i prijavili se za upis, bit će upisani dovršetkom ovog objekta.

Komes je podsjetila da im je cilj, između ostalog, zadržati obitelji u Petrinji, a ovo je jedan od načina na koji će to postići.„Ovom prilikom se zahvaljujem svim donatorima koji su sudjelovali u donacijama za nadogradnju vrtića, velik je njihov broj, veliki su to troškovi i hvala svima koji su se odrekli, u bilo kojem smislu, nekih svojih primanja da bismo mi dobili jedan ovakav kvalitetan objekt u gradu Petrinji. Zahvaljujem se svima koji su do sada sudjelovali, mi i dalje trebamo pomoć i stoga se zahvaljujem svima onima koji će u budućnosti pomagati gradu Petrinji, a u ovom trenutku prioritetna je nadogradnja dječjeg vrtića.“ – rekla je gradonačelnica.