Monika Herceg i book&zvook u Petrinji

‘Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti’, naslov je pjesničkog recitala Monike Herceg koji će u subotu, 6.11.2021. u 15 sati biti izveden u gradskom parku u Petrinji. Riječ je o javnom snimanju još neobjavljenih pjesama ove prominentne pjesnikinje uz njene goste, također pjesnike, Ines Kosturin i Miroslava Kirina, koji će nastupiti uz glazbenu pratnju kompozitora Mara Marketa.

Pjesnički višeglas koji će moći pratiti svi zainteresirani građani, osobna je refleksija na potresom uništen rodni grad, ali i na taj grad kao mjesto odrastanja. Pjesme tematiziraju tjeskobu i nemir pojedinca pred krajnjim pitanjima, kolektivnu brigu pred neizvjesnim sutra, one su krik koji odjekuje ruševinama i jasno artikulirano pitanje o tome ima li i može li, uopće, biti grada nakon tolike njegove preobrazbe.

Monika Herceg. Foto:Miroslav Šantek


‘Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti’ projekt je produkcijske kuće Audio Store Transonica koja se bavi snimanjem audio knjiga i stoji iza prve domaće aplikacije za njihovo slušanje. Snimanje u Petrinji rezultirat će istoimenom zvučnim izdanjem koje će biti dostupno putem mobilne aplikacije book&zvook. Događaj je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH u okviru Programa Godina čitanja.