Zapalio se automobil u središtu Petrinje

Autor:Miroslav Šantek

Sinoć, nešto prije 22 sata, mnogi su građani čuli kako kroz mrklu i hladnu noć zavijaju sirene vatrogasnog vozila. I sami smo se slučajno našli na ulici u to doba, kad je iz Kučerine pod rotirajućim svjetlima i sirenom žurno pored nas prošlo vatrogasno vozilo i skrenulo prema Srnakovoj ulici i zaustavilo se.

U daljini, tamo na parkiralištu prekoputa sada nepostojeće stare tvornice Gavrilović, kao u u nekom filmu gorjelo je vozilo. Vatra je ozbiljno zahvatila cijeli automobil, a vatrogasci su u roku odmah istrčali i počeli gasiti buktinju automobil. Dok smo dotrčali do mjesta nesreće, gusti dim je prekrio vozilo, a nakon toga se još jednom nakratko zapalilo i bilo odmah ugašeno. Svaka čast ovim dečkima pod šljemovima iz Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Vrlo brzo i profesionalno su sredili stvar.

Dotrčali su i susjedi iz okolnih kuća koji kažu da su čuli neku eksploziju, a onda su zaključili da je to vjerojatno od visoke temperature puklo staklo na autu uz veliki prasak. Stigla je i policija, a treba sačekati njihovo službeno izvješće što se doista dogodilo. Čini se da je na Opel Astri u vožnji došlo do zapaljenja automobila i da je vozač reagirao na način da je vozilo zaustavio na prostranom parkiralištu i pozvao pomoć koja je doista u trenu došla.Šteta na automobilu je velika, a ozlijeđenih srećom nije bilo.