Promocija slikovnice Quilla, cane corso

U Sisku je u subotu održana „šetajuća promocija „ slikovnice Quilla, cane corso te predstavljanje udruge Kinološko društvo Siscia. S obzirom na situaciju s COVID-om posjetitelji su prošetali gradom sa svojim kućnim ljubimcima kratko se zadržavši u prolazu nekadašnje GRAMA-e. Tamo su od organizatora mogli saznati nešto više o pojedinim pasminama pasa, ali i dobiti odgovore na brojna pitanja koj muče gotovo svakog vlasnika psa ili mačke. 

Slikovnica Quillla, cane corso autorice Dragane Čubrilo kao i prethodna, Lola, crni pas, govori o psima, jedna o rasnim, druga o mješancima. Obje imaju zadatak senzibilizirati javnost za sve veću problematiku napuštenih životinja. Slikovnice uče prvenstveno odrasle, a tek onda djecu pravilnom postupanju prema psima. S ciljem prepoznavanja ispravnog uzgoja, sukadnog novim zakonima i pravilnicima, slikovnice će biti distribuirane po cijeloj Hrvatskoj. 

Sve veći broj vlasnika pasa pokazatelj je kako je ljudima nužna edukacija, ali i dobrodošla svaka pomoć koju će iskusni kinolozi znati dati. 

Quilla i Lola vjeruju kako će baš iz našeg grada biti pokrenuta lijepa priča koja će pomoći brojnim udrugama koje skrbe o sve većem broju napuštenih štićenika u njihovoj svakodnevnoj borbi za bolje sutra.