Premijera autorskog projekta Olje Lozice ‘Disanje’ u nedjelju 21. studenog u ZKM-u

Foto: izvor ZKM

Zagrebačko kazalište mladih i Kazalište Playdrama Split premijerno u ZKM-u postavljaju autorski projekt Olje Lozice „Disanje“, u režiji Olje Lozice 21. studenog 2021. u nedjelju, u 20:00 sati.

Autorski tim

Redateljica: Olja Lozica
Dramaturg i skladatelj: Matko Botić
Kostimografkinja: Marta Žegura
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek
Glume: Petra Kovačić Pavlina i Petra Svrtan

O predstavi:

„Disanje“ je predstava o procesu prihvaćanja gubitka. Kažu da je tuga osnovna reakcija na gubitak, malen ili velik, stvaran ili simboličan, koji se već dogodio ili koji očekujemo.
Kažu da je tuga cijena koju plaćamo za ljubav, ona je prirodna posljedica stvaranja emocionalnih veza s drugim ljudima, ali i iskustvima i stvarima. Većinu onoga što volimo i što nam je važno, u nekom trenutku života i izgubimo. Gubitak, ovisno o tome koliko je za nas značajan, može utjecati na čitavo naše poimanje sebe, drugih i svijeta oko nas.

U Disanju se proces prihvaćanja gradi se kroz bešavno pletenje mreže između evociranih sjećanja i zamišljaje nedosanjanih trenutaka budućnosti.

Disanje je poziv na usmjeravanje pogleda u nepoznatu, ali uzbudljivu budućnost, poziv na iskorak iz okamenjene prošlost, poziv na hrabro koračanje naprijed s jedinom ostavštinom iz prošlosti, a to je naramak ljubavi i zahvalnosti.