Dom zdravlja Kutina danas je odradio i drugo opsežno cijepljenje građana protiv Covid 19 infekcije

Cijepljenje je uspješno i efikasno odradila brojna ekipa liječnika i medicinskih sestara te ravnateljica Sanja Habek, dipl. iur, spec. iur pod čijim vodstvom niz godina ovaj Dom zdravlja uredno i pozitivno posluje unatoč nedostatku liječnika i objektivno teških okolnosti zbog pandemije.


Doktorica Martina Božičević rekla nam je da je danas ukupno cijepljeno 1028 osoba, 665 prvom dozom.10. studenog u prvom velikom valu cijepljenja pocijepljeno je preko 800 građana, raznim cjepivima, većina u DZ, a jedan dio preko Zavoda za javno zdravstvo. To su brojevi koji bi prema broju stanovnika Kutine vrijedili kao 50 000 u Zagrebu, što predstavlja ozbiljan teret, organizacijski izazov i konačno uspjeh. 


S interneta se saznaje da će Dom zdravlja Kutina  u novoj organizacijskoj formi biti sjedište novoosnovanog jedinstvenog Doma zdravlja SMŽ jer pozitivno posluje i ima najviše registriranih djelatnosti, a na čelu ostaje sadašnja ravnateljica, dipl. pravnica Sanja Habek. 


Čini se da su građani, možda i pod pritiskom nužnosti Covid propusnica, shvatili ozbiljnost epidemije i konačno se počeli intenzivnije cijepiti, jer bolnice se pune i ljudi umiru na respiratprima, a oni koji nešto više znaju o tom i vide takve teške bolesnike znaju dobro kako su to teški zadnji trenuci života, bez podrške i blizine obitelji i prijatelja. Cijepite se ! Poručuju nam svi djelatnici DZ Kutina. Mislite na sebe. Na žalost od Covid 19 se zaista umire, a u cjepivu začudo nema čipova.