ADVENT U ZKM-u: GLAZBENI ATRIJ

Od 5. do 28. prosinca ZKM-ovi gledatelji i posjetitelji Adventa u Zagrebu moći će uživati u unplugged koncertima kvarteta Tonija Starešinića i izvedbama prigodnih hitova i originalne glazbe iz ZKM-ovih predstava.

Tako od ovog prosinca i atrij Zagrebačkog kazališta mladih postaje nova adventska lokacija u srcu grada na kojoj ćete doživjeti jedinstveni spoj kazališne umjetnosti, glazbe i dobre zabave, po kojima je dvorište Tesline 7 dobro poznato već generacijama Zagrepčana i njihovih gostiju.

Dobitnik Porina Toni Starešinić (klavijature), Željka Veverec (vokal), Igor Dorotić (truba) i Đuro Dobranić (bubnjevi), sve redom vrsni glazbenici koji nastupaju uz neke od najpoznatijih hrvatskih pjevača, poput Josipe Lisac i Ede Majke, u spomenutom kvartetu stvaraju jazz čaroliju. Ovih četvero začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički nego i kolektivno sa strukturama i formama te u njihovim rukama od pjesme ostane samo naslov, a svake večeri stvaraju iznova. Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidivo i prije svega opuštajuće.

U nastavku večeri, nakon koncerta uđite u kazalište i pogledajte neke od najvećih uspješnica sa ZKM-ova repertoara.

Ulaz na koncerte je slobodan, a ulaznice za kazališne predstave kupujete na blagajni ZKM-a.

5. i 11. prosinca

17:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
19:00 – Čarobnjak iz Oza, predstava u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli i koja  vraća u dane spektakularnih produkcija za mlade po kojima je ZKM oduvijek i nadaleko  poznat.

16. prosinca

17:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
19:00 – predstava Ja sam ona koja nisam redatelja Paola Magellija oduševit će sve koji vole velike priče i glumačku virtuoznost.

28. prosinca

18:30 unplugged koncert – kvartet Tonija Starešinića
20:00 – novom predstavom Kamen hrvatskim kazališnim gledateljima predstavit će se zvijezda suvremene europske drame Marius von Mayenburg. Naslovne uloge tumače dvije velike glumice, ZKM-ova Doris Šarić Kukuljica i Mirjana Karanović, glumica Beogradskog dramskog pozorišta.

Tijekom prosinca u navedenom razdoblju gledatelji će moći kupiti ulaznice po promotivnim cijenama za sve ZKM-ove predstave u siječnju.

Više informacija doznajte na blagajni kazališta.

Program Advent u ZKM-u: Glazbeni atrij održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.