Petrinjski ljubitelji kebaba došli na svoje – otvorio se BOA KEBAB

Autor:Miroslav Šantek

Hladan sjeverac štipa za obraze, zavlači se ispod kaputa, luduje niz padinu petrinjske Radićeve ulice koja putnika kroz grad vodi direktno u naselje Majdanci, gdje ovog prosinačkog jutra hladnim zrakom širi se miris hrane. Miriši meso – kebab proizveden od svježe junetine, govedine i puretine u nadaleko čuvenim pogonima City Kebapa – petrinjskog brenda u ovoj branši, a koji se priprema i prodaje u danas, nakon višemjesečne pauze, ponovo otvorenom kiosku uz samu cestu, na adresi Stjepana Radića 93.

Novi vlasnik je 24-godišnji Petrinjac Lovro Šubić. Po zanimanju je građevinski tehničar, ali upravo danas ostvaruje svoju životnu želju. Naime, ovaj mladić je dugo sanjao da otvori kiosk s kebabom. Kako je bivši vlasnik odlučio zatvoriti ovaj kiosk i prekinuti s kebab biznisom, Lovro je tu ugledao priliku i odlučio kupiti kiosk. Nije koristio nikakve poticaje i potpore već je svojih sedamdesetak tisuća kuna uložio u ovaj biznis. Zaposlio je dvije osobe, a namjerava Petrinjce i sve putnike prema jugu nahraniti svojim proizvodima od 9 ujutro pa do ponoći. Smislio je i ime – BOA. Nema veze s onom čuvenom grupom koja izvodi hit – Tako lijepa, ali ima s ogromnom zmijom tog imena. Velika zmija, veliki biznis. Lovro ima i velika očekivanja vjeruje da će ljudi prepoznati kvalitetu ove hrane i da će se sve uloženo vratiti brzo.

Ispred kioska je parkiralište koje je idealno za zaustaviti automobil i prigristi nešto ukusnog mesa ili tortilja. Može se popiti i sok, pivo ili rakijica, a postavljena je i drvena terasa s nekoliko stolova gdje se može udobno smjesiti, a ta terasa se ovog prvog jutra novog posla počinje puniti prijateljima i rodbinom koji su došli u “čestitare”, ali ubrzo su počele pojavljivati i prve mušterije željne slasnog zalogaja. U svakom slučaju – Petrinja je dobila novu gastronomsku ponudu.