Psihološka pomoć roditeljima u prevladavanju stresa uzrokovanog potresom

Prošli tjedan je započeo novi projekt Udruge KAS Sisak pod nazivom Psihološka pomoć roditeljima u prevladavanju stresa uzrokovanog potresom. Radi se o jednogodišnjem projektu koji je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Partneri projekta su Građanska inicijativa moj grad Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak. 

Cilj projekta je aktivna podrška roditeljima, te emocionalno osnaživanje obitelji, uspješnog suočavanja sa stresom uzrokovanim nepredviđenim teškim događajem (elementarnom nepogodom – potresom i / ili pandemijom), te lakšem i bržem uključivanju u svakodnevni život. 

Zamišljen kroz radionice, ovaj projekt će korisnike educirati i naučiti kako se nositi sa stresom kako bi povećali svoju kvalitetu života kroz radionice tjelovježbe, važnosti zdrave prehrane, te uz psihološku, psihosocijalnu pomoć, akupunkturu i yogu. Voditeljica projekta je Marina Pavlić, a dosad su prošlog tjedna održane dvije radionice; antistres radionica u prostorijama Padma yoge, te tjelovježba na prostorima udruge KAS.

Projekt će se održavati na području Sisačko-moslavačke županije.