Premijera predstave ‘Eduard drugi’ u režiji Senke Bulić

Fotografije: Marko Ercegović 

Kazališta Hotel Bulić predstavlja svoj novi projekt. Radi se o predstavi Eduard Drugi, adaptaciji drame Christophera Marlowea u režiji Senke Bulić. Premijera će se održati  u srijedu 08.12. u 20 sati u Kulturnom centru Travno, Božidara Magovca 17 u Zagrebu.

KAZALIŠTE HOTEL BULIĆ

Eduard Drugi
adaptacija drame Christophera Marlowea

PREMIJERA: 08.12. u 20 sati
Kulturni centar Travno, Božidara Magovca 17

režija: Senka Bulić
igraju: Jure Radnić, Ines Tričković, Paško Vukasović, Marko Braić, Dušan Gojić, Marinko Leš, Lovro Ivanković, Eva Zlovolić
prijevod: Mate Maras
adaptacija i dramaturgija: Vesna Đikanović
scenografija i glazba : Tomislav Ćurković
kostimografija: Oliver Jularić
oblikovanje svjetla: Tomislav Maglečić
oblikovanje tona: Ivan Biondić

Kazalište Hotel Bulić produciralo je predstavu Eduard Drugi, adaptaciju drame Christophera Marlowea koji pripada prvoj generaciji profesionalnih dramskih pisaca u Engleskoj.  Radi se o hrvatskoj praizvedbi teksta kojeg je preveo Mate Maras. Christopher Marlowe je bio  veliki pjesnik i prevoditelj, te najbolji elizabetanski dramatičar prije Shakespearea na kojega je značajno utjecao. Od najranije mladosti njegovi prijevodi rimskih klasika, tragedije pisane novim stihom (blank verse), te popularne lirske pjesme donijeli su mu ugledno književno ime.

Dramski svijet Marlowea je mračno mjesto, poprište tragedija u kojem posljedice ekstremnih ljudskih ponašanja u borbi za vlast, ljubav, obitelj dovode do osobnih propasti i političkog kolapsa. Njegovi protagonist  biraju prelazak granica, njišu se od  točaka velike moći i bogatstva, do izopćeništva i bijede svih vrsta, od života na vrhuncu, do strmoglavih i brutalnih smrti. Lako bi rekli da se radi o dramskom uzorku iz ere vladavine Netflixovih serijala.

Kazalište Hotel Bulić ovim projektom nastavlja s praizvedbama rjeđe izvođenih, a važnih dramskih tekstova.

Hotel Bulić ‘Edward II’