Nešto je krivo u državi

Ne preporuča se mlađima od 12 godina zbog eksplicitnih verbalizama, a koji su opće poznati.
Uostalom mlađi od 12 ovo neće ni čitati.

PREGLED DOGAĐAJA NAKON IZJAVE PRH

Podsjetimo:
Milanović je na konferenciji za tisak izjavio: Bane se razumije u vojsku kao Mara u krivi kurac.

KOMENTARI:

USTAVNA SUTKINJA:
Ja znam sve o svemu i poznajem Maru osobno i zgrožena sam ovom izjavom jer znam da Mara odlično barata sa svime pa i s krivim kurcem.

PREMIJER:
A južina je i što ćemo sad? Odlučno odbacujem insinuacije da bi Mara bila nekompetentna. Ona je odličan poznavatelj materije i ima moje bezgranično povjerenje i nemojmo prejudicirati bilo šta pa ni tu floskulu da Mara ne bi znala s krivim kurcem.

DALIJA OREŠKOVIĆ:
Kao prokazana narikača nisam začuđena komentarom, a došlo je vrijeme da se kaže popu pop, a bobu bob i da se Mari objasni ako ne zna, a ne zna, što je krivi kurac.

GROMOJA:
Vi svi ponovo skrećete pažnju i izvrćete teze, kako bi napaćenom narodu podvalili neku irelevantnu spiku. Nebitan je sukob PRH-a i premijera preko ministra obrane. Ovdje imamo uljeza o kojem se ne govori javno, a to je Mara koja je izgubila kredibilitet i mi ćemo skupiti potpise za njen opoziv, jer Mara se ne razumije ni u krivi kurac ni u šta drugo.

RASPUDIĆ:
Nadovezujem se na kolegu Nikolu i izvještavam da ćemo skupljati potpise za referendum kojim bi se u srednje škole uveo predmet Krivi kurci, kako bi naši mladi nešto naučili i u doglednoj budućnosti iskorijenili epidemiju Mara, koja je opustošila RH kroz naših suverenih 30 godina.

BULJ:
I ja bih se nadovezao kako bih pojasnio da nismo svi političari isti, da nismo svi Mare, a bogami ja sigurno nisam, i ja se sigurno razumijem u sve pa i u krivi kurac.

JANDROKOVIĆ:
Kolege Mostovci, dajem vam trostruku opomenu jer ste i mene nazvali Mara, a svi dobro znamo koje je moje ime. Jel’ tako?

HORVAT:
Ja se sad nadovezujem na predsjednika Sabora i oštro osuđujem neprimjereni vokabular u javnom prostoru, osobito PRH-a, a kako se i mene stavlja u kontekst krivog kurca na krivom mjestu, želim istaknuti da smo učinili sve što se moglo u svezi Marine otresene imovine. I njene će nekretnine biti obnovljene i ispravljen dotični krivi kurac čim zaživi najnoviji 3. zakon o obnovi koji će biti nadam se na Saboru izglasan već krajem 2026.

ZORAN ŠPRAJC U SINOĆNJEM RTL DIREKTU:
Svakog od nas može zadesiti krivi kurac, a evo i Mrgud Štrumf ga ponosno nosi i ako budete dobri i vi ćete ga noćas sresti dok bude išao pišati. Laku noć. Sutra nas gledajte s Mojmirom i komentarima kk.

LAUC:
Od kad sam izbačen iz savjeta vlade po pitanju pandemije ne čudim se ni grbavom drvetu, a kamoli krivom kurcu. Sve je to kurčev marketing na kojem netko dobro zarađuje.

BAKIĆ:
Složio sam analitičku krivulje krivog kurca unazad dvije godine pomnog praćenja. Tu se vidi da Mara sve više i sve bolje prihvaća predsjednikovu  teoriju krivog kurca.

PENAVA:
Moram sa žaljenjem konstatirati da Vukovarom godinama šeću krivi kurci i nikom ništa. Mara se još traži , a ja vjerujem da će institucije odraditi svoj posao i pronaći Maru te joj pomoći da spozna kk.

MESIĆ:
Ja samo  molim da se ne pakuje Mari jer imamo ovdje i šefice DORH-a i USKOK-a istih spoznajnih kapaciteta koje se isto tako razumiju u krivično pravo kao Mara u već spomenuti organ.

NOBILO:
Mi ovdje tjeramo lisice, a mogli bi istjerati puno većeg medvjeda. I to je sasvim moguća nuspojava ovakvih prepucavanja.
Za detaljnije informacije  upitajte Todorića jer niškoristi od svog liječnika ili ljekarnika.

MIRJANA KRIZMANIĆ:
Vremena su teška i sve je teže prepoznati koji je pravi , a koji krivi . Problem je utoliko veći i raste zato što smo svi potpuno krivo usredotočeni baš na kurac i svaki naš glas je zakurac, a još više kad ni ne idemo glasati. Pred kraj ove konstruktivne rasprave ponovo se uključio PRH  i citirao čuvenu Aristotelovu rečenicu: “Tko se makar krivog kurca ne nauži, život mu ničemu ni ne služi.” Pozdrav svim Marama koje imaju moj respekt i to sam samo figurativno rekao da ne bi netko mislio da ja mislim da Mare ničem ne služe.

ANDRIJA JARAK:
To su bile vijesti iz vukojebine. O krivom kurcu za čitatelje PS-portala izvijestio vas je Andrija Jarak

MOJMIRA:
Kolega Jarak, možete li vi građanima reći na kraju postoji li uopće pravi, jer mi se već godinama bavimo krivom kurcima.

JARAK:
Mojmira, ja čvrsto vjerujem da postoji, ali im je u HR sve teže doći do izražaja jer Hrvatskom godinama vladaju oni što nisu ni zakurac.

Poštovani čitatelji, ne zamjerite za kurac. Znamo svi da je to metafora naše stvarnosti. Bolje da vas dočeka on nego Balalajke.
Shvatili ste da je sve šala i da Milanović nije to rekao iako je pitanje trenutka jer je uhvatio strmoglavi zalet.

I za kraj pjesmica kao šećer na kraju:

Mario B. iz Vinkovaca

Jaglace sam brao

Jaglace sam brao
Drugo nisam znao
A sve bih ti dao
Da si moja cur’ca
Cak I krivog ku…

ZA PS-PORTAL: M STRIŽAK

Naslovna fotografija nema nikakve veze ni s Marom niti s krivim kurcem, ali jedini je prikaz neke krive stvari koji imamo u našem foto arhivu. Ista je postavljena isključivo u dekorativne svrhe i ne smije se koristiti za druge namjene.

Napomena: ZEZOSKOP je satirično-humoristična kolumna PS-portala čiji sadržaj je oblik umjetničkog izražavanja i društvenog komentara kojem je svojstveno preuveličavanje i izobličavanje stvarnosti koje je prema mišljenju Europskog suda za ljudska prava dopušteno u medijskom prostoru i treba se promatrati kao umjetnička sloboda autora.