PRIJEM ZA WILD BOAR DESTILARY I OPG BELOŠEVIĆ

Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje održala je prijem za Silvia Benčinu, vlasnika obrta Wild boar Destilary te Zvonku Beloševića, vlasnika Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji su na ovogodišnjem, 17. ocjenjivanju kvalitete rakija i likera, koje organizira HGK – Županijska komora Osijek u suradnji s Općinom Semeljci i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku osvojili značajna priznanja. Wild boar destilary osvojio je 4 zlatna i 1 brončano odličje za svoje rakije, dok je OPG Zvonko Belošević osvojio srebro za vinjak.

Gradonačelnica Magdalena Komes čestita na uspjehu i kaže da je ovo jedan dokaz izvrsnosti našeg područja velikog potencijala. Za ovo je trebao veliki trud i uloženo je jako puno vremena, ali i ljubavi u to što rade. Imamo osigurana sredstva za poticaje za OPG-ove i trgovačka društva.Silvio Benčina, vlasnik obrta Wild boar Destilary rekao je kako su ove godine uz ove medalje osvojili i dvije zlatne medalje ( za rakiju Tepku i medicu) na Međunarodnom ocjenjivanju rakije u Zagrebu. Napomenuo je kako na ovom na području ima puno voća koje ostane neiskorišteno te bi na temelju toga rado proširili proizvodnju.

Zvonko Belošević, vlasnik OPG-a Belošević rekao je kako se ove godine po prvi put natjecao i osvojio srebro za vinjak. Napominje kako bi išao u proširenje vinograda i povećanje kapaciteta voća. Istaknuo je kako je zainteresiran za susjednu parcelu koja je u vlasništvu države, a koju nekoliko godina neuspješno dobiti na korištenje te u tom smislu moli potporu Grada.