Život je pun prilika.

Autor:Dejan Kovač

Uvijek možemo kriviti druge za trenutno stanje ili možemo nešto napraviti da promijenimo Hrvatsku na bolje.Hrvatska je u planiranim dodijeljenim sredstvima po glavi stanovnika u novom planu oporavka i razvoja druga u EU!

Ovo nam je jedinstvena prilika da zbrojiimo glave i izvučemo maksimum iz ovih sredstava. Konačno možemo stvoriti bolju budućnost. Plan oporavka za EU vrijedan je 2,018 triliijuna eura i sastoji se od dva dijela: višegodišnjeg financijskog okvira za godine 2021. do 2027. (MFF) i europskog instrumenta za oporavak ‘Next Generation EU za godine 2021. do 2023.Već vidim da će pojedinci reći – ne valja ovo, mi ne možemo ono, političari su ovakvki i onakvi. Prije svega političare smo sami birali. Drugo, ovog puta ne ovisite o lokalnim šerifima niti članstvu u strankama, već sami o sebi i ideji kojom bi htjeli unaprijediti svoju mikro socjialnu sredinu. Ako imate ideju – PRIJAVITE SE!

Tražite suradnike, partnere u projektima – sigurno postoji životna domena u kojoj možete doprinjeti.Nitko vas ovaj put ne može blokirati spriječiti u dobivanju sredstava. Postoji Europski ured za suzbijanje korupcije i OLAF. Sve neregularnosti se mogu prijaviti.Jasno mi je da smo naviknuli da stalno nailazimo na životne prepreke i da nam se govori da ne možeš ovo ili ono.

Sam sam to proživio veliki broj puta u životu. Prije 30 godina bio sam plaho dijete živio u skromnoj obitelji u poslijeratnoj Slavoniji. Da mi je netko rekao da ću za 30 godina raditi na Princetonu sa nobelovcima ili da ću postići sve sportske uspjehe koje jesam, rekao bih – daj mi to što i on pije. Trenutno sam voditelj nekoliko svjetskih znanstvenih projekata i planiram se i dalje prijavljivati na nove projekte. Nije bilo lako. Odbijen sam stotinama puta i biti ću odbijen još tisućama puta u mojoj karijeri. Bitno je dati sve od sebe i pokušati. Negdje u Svemiru postoji uspješan projekt samo sa Vašim imenom i čeka Vas. Pokušajte i Vi!