EIP u posjetu Petrinji

Anton Kovačev, voditelj zagrebačkog ureda Europske investicijske banke, zajedno sa Stipom Županom i Zdravkom Zrinušićem, državnim tajnicima u Ministarstvu financija posjetio je Grad Petrinju. U prostoru gradske uprave primila ih je gradonačelnica Magdalena Komes te je ovom prilikom zahvalila na pomoći koju je  EIB  pružila našem gradu nakon potresa.

Kako je naglasio Kovačev, EIB je donirala približno 2 mil kn kojim je nabavljeno 30 stambenih kontejnera za stanovništvo nastaradalo u potresu.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o planovima za obnovu pri čemu je gradonačelnica istaknula kako je našem gradu potrebna ne samo obnova objekata u materijanom smislu,nego i gospodarska i društvena obnova. Naglasila je kako je za kvalitetan dugoročni plan izgradnje i obnove ključan sveobuhvatan strateški dokument te kako joj je izrada takvog dokumenta jedan od prioritetnih zadataka. Dodala je kako viziju razvoja Petrinje ima,za što je, naravno, potrebna  financijska pomoc.

Kovačev  je kazao kako je EIB od zainteresiranih ulagača već dobila i zahtjeve za investiranje te kako je EIB spremna podržati ne samo javne,nego i privatne projekte.

Nakon sastanka, gosti su obišli dvije obitelji koje su smještene u mobilnim jedinicama koje su pribavljene sredstvima EIB-a.