15. rođendan SIMORE – naglasak na uspješnim projektima, rastu gospodarstva i posvećenosti razvoju svoga kraja

Sisak, 20.12.2021. – Razvojna agencija SIMORA obilježila je 15. godišnjicu rada programom za djecu organiziranom u samom centru Siska. Na tri sata, najmlađi Siščani mogli su se igrati u šest tematski podijeljenih paviljona koje su djelatnici Agencije opremili igračkama. Dok su se djeca igrala, roditelji su vrijeme kratili uz božićnu glazbu, kuhano vino i čaj.


Proslava 15. rođendana bila prilika je pokazati uspjehe i projekte koji razvijaju sisačko-moslavački kraj. “Naši projekti nalaze se svugdje diljem županije i zato smo na ovaj interaktivan način koji je uključio djecu prikazali svoje projekte. Djeca su se mogla igrati doktora, gejmera, poduzetnika, trgovaca, vatrogasaca, rendžera, frizera, učitelja, svega onoga na što su orijentirani naši projekti. Ovo je jedinstven primjer proslave rada neke razvojne agencije, a sve korištene igračke bit će donirane u ovo predblagdansko vrijeme.”, poručuju iz Simora-e.


„Jednako smo ponosni na naše velike i male projekte. Najveći i najpoznatiji projekti su izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice dr. I. Pedišić u Sisku u kojemu je otvorena dnevna bolnica i uspostavljen objedinjeni hitni prijem. Drugi najveći ujedno i najpoznatiji projekt je “Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora “PISMO – Novska” koji je proglašen za najbolji hrvatski EU projekt u 2020. godini. Posebno bi istaknuli važnost malih projekata. Malih jer se radi o pojedinačno manjim iznosima, ali velikima jer je proteklih nekoliko godina upravo zbog njih 500 ljudi ostalo živjeti u svom kraju i zbog kojih se ruralni kraj Sisačko-moslavačke županije razvija. Radi se o sredstvima koja su dodijeljena OPG-ovima, a putem kojih su kupili opremu, sadnice, životinje, zemlju i unaprijedili svoje poslovanje. Također, jedan od naših poslova je i pisanje poslovnih planova za nove poduzetnike. Statistika kaže da se mjesečno 2 osobe samozaposle zahvaljujući planovima koje ima pripremimo. To su godišnje 24 novootvorene tvrtke koje generiraju nova radna mjesta i razvoj gospodarstva, dok postojećim poduzetnicima nudimo planove unaprjeđenja poslovanja. Tim putem je u prošloj godini očuvano 1000 , a 217 radnih mjesta se otvorilo. Radimo i na privlačenju investitora u poduzetničke zone, pravi primjer je uspješna tvrtka Phyox koja je došla u Poduzetničku zonu Novska i izgradila tvornicu za proizvodnju mikroalgi.“, rekao je direktor RA Simora Mario Čelan čestitavši svim djelatnicima 15 godina uspješnog poslovanja.


Program Razvojne agencije SIMORA obišao je i Ivan Celjak župan sisačko-moslavački sa suradnicima uputivši čestitku na svim uspjesima istaknuvši ulogu Agencije koju će imati u budućnosti. “Simora-u ćemo nastaviti razvijati, i očekujemo da u budućnosti imaju još ovako prepoznatljivih projekata!”, izjavio je župan Ivan Celjak.
Razvojna agencija Simora proglašena je u 2020. godini za najbolju europsku razvojnu agenciju čime je postala prva hrvatska razvojna agencija koja je odnijela tu prestižnu titulu.